Dijeta 05. srpnja 2013.

Pobijedile kilograme i loše navike!

Dvije_Katarine
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Redakcija Zdrave Krave domjenkom je obilježila završetak projekta 'Mršavimo zdravo s Modifastom' koji je trajao šest tjedana, a tijekom kojeg su Katarina Blažeković i Katarina Jurica snagom vlastite volje, ali i uz pomoć stručnog tima, zajedno izgubile 13 kilograma i 16 centimetara. Pročitaj kakvi su njihovi dojmovi te što su im savjetovali stručnjaci za daljnji gubitak kilograma

Katarina Blažeković izgubila je 6 kilograma i 9 centimetara u struku. Promijenjen joj je sastav tijela što znači da sada ima manji udio masnog tkiva za nešto više od 6 posto te se više ne nalazi u kategoriji prvog stupnja debljine. Na početku projekta imala je 94 kilograma, a konačni cilj joj je da postigne težinu od 75 kilograma. Katarina Jurica na početku projekta imala je 106, 5 kilograma, izgubila je 7 kilograma, a cilj joj je da do sljedećeg ljeta postigne težinu od 70 kilograma. Smanjio joj se indeks tjelesne mase za 3,6 što je rezultat zdravog mršavljenja.

Bitno je da u fokusu zadrže svoj cilj

Psiholog Hrvoje Maleković rekao je da su obje natjecateljice bile motivirane i imale realna očekivanja što je bio preduvjet za uspjeh: "Povremeno su bile demotivirane, ali se zbog pravovremene intervencije njihova trenutna malodušnost nije pretvorila u krizu. Najviše ih je demotiviralo kad su nakon početnog brzog gubitka kilograma, privremeno stale na istoj težini. Trebala im je podrška u smislu da im se objasni da je to samo privremeno i da će, ako budu uporne, nastaviti dalje mršavjeti. Moj savjet Katarinama, ali i svim drugim osobama koje žele izgubiti na težini, je da kada osjete impulzivnu želju za nekim sastojkom koji im je izvan jelovnika, zastanu, popiju čašu vode i tek nakon toga pojedu nešto ako su i dalje gladne. Bitno je da im je konačni cilj stalno u fokusu."

Oprezno s voćem visokog glikemijskog indeksa!

Nutricionist Nenad Bratković zadovoljan je rezultatima koje su Katarina Jurica i Katarina Blažeković postigle: "S obzirom na to da je projekt trajao šest tjedana zadovoljan sam postignutim rezultatima. Omjer masti u tijelu je promijenjen, povećan im je udio mišićne mase što utječe na ubrzanje metabolizma i tako su stvorile vrlo dobru bazu za postizanje konačnog cilja. Upozorio sam ih da paze na unos ugljikohidrata i adekvatan unos proteina i vjerujem da će se držati tih uputa. Glavne smjernice kojih se trebaju pridržavati je da imaju više manjih obroka i da u svakom obroku unesu dovoljno proteina, jer to je nešto što će im regulirati mehanizme sitosti i postupno im povećati mišićnu masu. Moj savjet sudionicama projekta 'Mršavimo zdravo s Modifastom' kao i svima koji paze na liniju je da u ljetnom periodu ne pretjeruju s voćem visokog glikemijskog indeksa."

Modifastov shake bio je stalno uz mene

Katarina Jurica, kaže da je skoro odustala na početku, ali nakon ovog iskustva s projektom 'Mršavimo zdravo', odlučila je da će nastaviti s mršavljenjem do svog konačnog cilja: "U početku je bilo jako teško, kad ujutro više nije bilo kruha, rajčice i salame. Pomišljala sam u tih prvih tjedan dana da odustanem, ali imala sam snažnu podršku od dečka i roditelja i sretna sam što sam uspjela. Kasnije mi se organizam naviknuo na laganiju prehranu i sve je bilo puno lakše. Modifastov shake mi je postao neizostavni dodatak, uvijek je bio uz mene. Plan mi je da dalje nastavim s treniranjem i zdravom prehranom. Ugodno sam se iznenadila koliko mogu vježbati. S programom mršavljenja planiram nastaviti do sljedećeg ljeta, jer sam uz pomoć nutricionista procijenila da mi je toliko vremena potrebno da postignem svoj cilj, a to je težina od 70 - ak kilograma."

Modifastova krema bila mi je omiljena hrana

Katarina Blažeković, zadovoljna je postignutim rezultatima i nastavit će s dijetom dok ne postigne težinu od 75 kilograma: "Prvih tjedan dana je bilo najteže, pogotovo radi treninga jer sam imala upalu mišića. Ali najviše mi je nedostajala moja uobičajena rutina, a to su kasni večernji obroci. Bila sam svjesna da se tu radi o borbi, moji kilogrami ili ja i odlučila sam se za sebe. Nastavljam dalje s dijetom i vježbanjem u Ana' s Sensual Fitnessu. Moj cilj je da se vratim na svoju staru kilažu koju sam imala prije operacije kralježnice i trudnoće, na 75 kilograma. Od vježbanja očekujem da će mi tijelo biti bolje oblikovano i da ću imati bolju kondiciju, a kao konačni rezultat gubitka kilograma najviše me raduje što ću tako učiniti dobro svojoj kralježnici."

Ako i ti želiš smršaviti na zdrav način i uz podršku stručnjaka klikni ovdje, pročitaj informacije i prijavi se za Ljetno mršavljenje uz Zdravu Kravu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.