Dijeta 08. ožujka 2017.

Nakon što se udebljala za ulogu, Petra Dugandžić počela s mršavljenjem

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glumica Petra Dugandžić prije nekoliko dana završila je snimanje popularne serije Nove TV "Zlatni dvori" . U seriji je tumačila lik Slavonke Kate i za tu ulogu se morala dosta udebljati. Sad počinje s procesom povratka na staru liniju, a za Zdravu Kravu govori koliko fizički izgled utječe na ženstvenost i ima li smisla obilježavati 8. mart.

Bitna je pozicija žene svaki dan, svake godine

"Snimanje serije 'Zlatni dvori' bilo je najvedrije poslovno razdoblje koje nikad neću zaboraviti. Tih 9 mjeseci privatni život morao je malo pričekati. Ne samo zbog tempa snimanja, već i moje koncentracije na projekt i lice koje sam igrala. Tek sada kad smo završili, shvatila sam koliko sam Katu zavoljela i koliko nedostaje. No obitelj i prijatelji su me strpljivo čekali, sada svaki izgubljeni trenutak nadoknađujemo", priča Petra Dugandžić kako su joj protekli mjeseci snimanja serije i otkriva ima li već nove poslovne planove:

 | Author: Tomislav Miletić/Pixsell Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

"Nisam osoba koja voli planirati, vjerujem da se život događa. Ponuda nekih ima, no još uvijek si uzimam vremena za odmor i punjenje baterija." O obilježavanju 8. marta kaže da je lijepo i simbolično slaviti žene jednim danom u godini jer sve volimo dobiti cvijet ili čestitku, ali smatra da se pozicijom žene u društvu treba baviti tijekom cijele i svake godine.

Glumica u potrazi za esencijom ženstvenosti

Zbog brojnih uloga koje je odigrala u TV serijama i kazalištu Petra Dugandžić imala je priliku tumačiti žene različitih karakternih osobina i izgleda te tako promisliti i iskusiti što je princip ženstvenosti, ono što ženu čini privlačnom. "Uvijek sam osjećala da privlačnost dolazi iznutra. A uloge su itekako pomogle da progledam kroz tuđe oči. Doduše svaki lik koji igram bazira se prvenstveno na meni, na to samo dodajem ili oduzimam ono u čemu se razlikujem od uloge. Cijeli život promatram i analiziram ljude, mi glumci moramo biti znatiželjni, upijamo kao spužve u svakodnevnom druženju s raznim ljudima. I usudila bih se zaključiti da je manje više. Da se ženstvenost, seksepil, privlačnost, kako god to nazivali, pojačava kad ima mjeru, neku vrstu staloženosti i nježnosti", zaključila je Petra.

 | Author: SLAVKO MIDŽOR (PIXSELL) Foto: SLAVKO MIDŽOR (PIXSELL)

"Nakon dosta frustracija uspjela sam zavoljeti deblju verziju sebe"

Za potrebe uloge u "Zlatnim dvorima" se vidno udebljala, Petra objašnjava je li joj to bila teška odluka: "Odlučila sam se naglo, bacila se u to, jer me zaintrigirala uloga. Bilo je borbe sa samom sobom, bilo je i straha, no s vremenom sam zahvaljujući Kati i sebe zavoljela u novom tijelu, po prvi put u životu. Napokon sam bila slobodna, bez frustracija i ograničenja. Željela bih da se svaka žena osjeća tako u svome tijelu."

 | Author: Boris Scitar/PIXSELL Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Proces mršavljenja objavljivat će na društvenim mrežama

Petra je počela s procesom mršavljenja, o čemu kaže: "Krenula sam s procesom mršavljenja. Želim se vratiti u svoju bazu, budući da to moja profesija zahtjeva. Motivacija je jaka i imam volju, jer iskreno priželjkujem potpuno drugačiju ulogu. Trenutno sam na čišćenju sokovima i smoothie- ima koje će trajati tjedan dana, nakon toga par mjeseci ciljanog treninga s prilagođenom prehranom, a kad skinem višak kilograma nastavljam održavati liniju i formu. Cijeli proces objavljivati ću na svojim društvenim mrežama, kao svojevrsni dnevnik."

Znakovi da je tijelo previše kiselo i kako smršavjeti uz alkalnu prehranu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.