Dijeta 09. srpnja 2012.

Nikolina je smršavila 10 kilograma!

Prije_Poslije
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nikolina je nakon dva i pol mjeseca trajanja projekta ''Mršavimo zajedno'' završila s izvrsnim rezultatima. Smršavila je 10 kilograma, a struk joj je tanji za 9 centimetara. Gubitak kilograma je jako razveselio Nikolinu, ali i cijeli stručni tim koji je radio s njom na projektu

Prvih mjesec dana bio je težak za Nikolinu. Najviše se bojala kako uskladiti svoje obveze, ali kada se organizirala i krenula u napad na kilograme došla je do druge poteškoće.

Hrabro sam izdržala bez čokolade

Demotiviralo ju je što su joj se kilogrami sporije topili od kilograma ostalih kandidata, ali hrabro je izdržala bez čokolade. Cijeli stručni tim je oduševila disciplinom i ustrajnošću, a kroz program je naučila unatoč brojnim poslovnim i obiteljskim obvezama svaki dan izdvojiti vrijeme samo za sebe što preporučuje i svim drugim ženama. Promjene u prehrani joj nisu teško pale, toliko se oduševila da i obitelji priprema preporučene jelovnike.

Nikolina je smanjila rizik od bolesti srca i dijabetesa

Nutricionistica Sandra Krstev Barać smatra da Nikolina može biti vrlo zadovoljna sa svojim rezultatima jer je izgubila sveukupno 10 kilograma i 9 centimetara obujma u struku.

'Time, ne samo da izgleda i osjeća se bolje, već je i smanjila svoj rizik od bolesti srca i krvnih žila te dijabetesa tipa 2. Nikolina se posve riješila svojih loših navika s početka programa i usvojila principe pravilne prehrane. Ako tako i nastavi, ne bi trebalo biti problema s održavanjem postignute tjelesne mase, a za očekivati je da će još koji kilogram otići dolje.'

1 tjedan - 1 kilogram

Nikolina se razveselila svojim zdravstvenim nalazima: ‘Liječnica je bila ugodno iznenađena i vesela zbog mojih rezultata.

Naime, imam 10 kilograma manje i kako ona tvrdi postupan način mršavljenja je i najzdraviji. Uz smanjenu i strogo kontroliranu prehranu i učestalo vježbanje, zdravstveno je najispravnije skinuti jedan kilogram tjedno, jer to garantira kako neće doći do ponovnog povratka na staro.

Planiram izgubiti još 10 kilograma. Loš kolesterol i masnoće su mi se smanjile, a ono što me posebno nasmijalo je tvrdnja liječnice kako imam jako dobru gustoću kostiju (s nikakvim naznakama osteoporoze) jer imam ‘mušku gustoću’ pa stoga ne mogu nikada ni biti sitne građe.’

Znam kako moram ići dalje

Kako je prehranu promijenila na bolje tako se nada i boljim rezultatima. Lošem kolesterolu treba puno duže da dođe u normalu ali je to ne obeshrabruje.

'Trenutno se osjećam kao da sam na pola puta do svoga cilja, a ne na kraju (unatoč kraju projekta) i znam kako moram ići dalje.'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.