Dijeta Dijetni savjeti 16. svibnja 2018.

Crna limunada i Sassy voda, kako ih konzumirati da bi došlo do mršavljenja

Foto: Guliver/Shutterstock Limunada s aktivnim ugljenom
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Crnu limunadu je jednostavno pripremiti, potrebni su ti filtrirana voda, aktivni ugljen, svježe iscijeđeni limun i zaslađivač po želji, naravno neki zdravi. Nutricionistica Sandra Marić Bulat, kaže da se napitak može prilagoditi vlastitom ukusu, tako da mu se doda više vode ili limuna.

Sastojci za crnu limunadu:

  • 4 šalice filtrirane vode
  • 1/4 šalice svježe iscijeđenog soka od limuna (možeš ga dodati više ili manje, ovisno o ukusu)
  • stevija po želji (na 4 šalice vode možeš dodati oko 15 kapi)
  • 1/4 čajne žličice (ili jedna kapsula) aktivnog ugljena

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Crna limunada se konzumira kao povremeni detoks

"Aktivni ugljen se inače koristi protiv mučnine ili proljeva jer čisti organizam od toksina, no može biti koristan i u mršavljenju jer potiče sagorijevanje masnoća, posebno onih koje se nakupljaju oko trbuha.

Ipak, treba imati na umu da se ugljen zadržava na stijenkama želuca i veže vodu, pa ga nije dobro piti dulje vrijeme, već kao povremeni detoks, najdulje tijekom tjedan dana ili dva puta tjedno kroz dva do tri mjeseca", objasnila je Marić Bulat za 24 sata.

Sassy voda se može piti svaki dan, a također potiče detoksikaciju

Cynthia Sass osmislila je recept za vodu koja navodno čini čuda za zdravlje jer smanjuje masne naslage s trbuha tako što potiče probavu, a hidratizira organizam. Voda je po svojoj autorici dobili ime Sassy voda. Zlatno pravilo ovog programa je da popiješ osam čaša Sassy vode dnevno.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 2 litre vode 1 srednji limun, izrezan na tanke kriške
  • 1 srednje veliki krastavac, oguljen i tanko narezan
  • 1 čajna žlica svježe naribanog đumbira
  • 12 listova mente

 

"Ova je voda posebno korisna tijekom toplih dana jer djeluje osvježavajuće, a postoje istraživanja koja ukazuju i na to da doprinosi jačanju kardiovaskularnog sustava i ubrzavaju razgradnju masnoća te izbacivanju toksina iz organizma", rekla je Marić Bulat za 24 sata i nastavila:

"Količinu namirnica koje dodaješ u vodu također možeš prilagođavati ukusu, a dobro je odmah ujutro pripremiti bokal od dvije litre takve vode. Pij ju ujutro na tašte, obavezno prije svakog obroka te tijekom dana. Već za 4 do 5 dana trebala bi se riješiti nadutosti, a izdržiš li mjesec dana uz prilagođenu prehranu, možeš izgubiti i do 5 cm u struku.

Limuni-12 Možda te zanima... Saznaj sve o Limun dijeti koja topi kilograme! Dijeta Voda s limunom Možda te zanima... Četiri sjajna razloga zbog kojih bi trebala piti vodu s limunom svakog jutra Hrana

Sličnih jednostavnih i jeftinih napitaka ima mnogo pa svatko može izabrati onaj koji mu odgovara no vodi računa o tome da niti jedan od njih neće skinuti kilograme, ako se i sama ne potrudiš oko prilagođene prehrane i redovite tjelovježbe."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.