Dijeta 15. rujna 2015.

Angelina hitno mora na kuru debljanja!

Ang-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U posljednje vrijeme glumica Angelina Jolie počela je drastično gubiti na težini, a njen suprug, također glumac, Brad Pitt angažirao je nutricionisticu koja će joj pomoći steći zdrave prehrambene navike i vratiti izgubljene kilograme. Angelina navodno jede dok je Brad pokraj nje i kada je nadgleda, ali dok je sama Angelina preskače obroke i tako si opasno ugrožava zdravlje

Angelina preskače obroke

OK! magazin piše kako Angelina već mjesecima gubi na težini, a suprug Brad sve je zabrinutiji drastičnom promjenom izgleda svoje partnerice. Navode kako je odlučio nešto poduzeti nakon što je gotovo preko noći izgubila još nekoliko kilograma. Nije novost da je Angelina premršava, ali kako u OK!-u navode, sada je prešla svaku granicu i ugrozila svoje zdravlje. Dok je suprug Brad uz nju, Angelina navodno normalno jede, ali čim njega nema kod kuće ona počne preskakati obroke i gotovo uopće ne jede. 

Brad Pitt odlučio je poduzeti sve kako bi njegova supruga vratila izgubljenu težinu pa je angažirao nutricionisticu Gertrud Keizer kako bi joj pomogla s njenim problemom s prehranom. Brad se nada kako će ona doprijeti do Angeline i pomoći joj da uspostavi normalne prehrambene navike i prestane se izgladnjivati i ugrožavati svoje zdravlje. Angelina će imati poseban program prehrane, a s nutricionisticom će imati redovne privatne susrete.

Ako ti nemaš problema kao Angelina, nego želiš izgubiti kilograme prijavi se u Mršavimo zajedno klub i mršavi uz podršku stručnjaka.

Dijeta za debljanje 

S obzirom na to da pothranjenost, baš kao i prekomjerna tjelesna masa i pretilost, predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, sasvim je jasno da je dijeta za debljanje prva opcija za suviše mršave osobe. Uzroci suviše niske tjelesne mase mogu imati svoje korijene u nekom već postojećem, no ne nužno i dijagnosticiranom, zdravstvenom stanju, genetičkim predispozicijama, različitim bolestima, malapsorpcijigubitku apetita kao i različitim psihološkim čimbenicima.

500 kcal više

Nutricionistica Sandra Krstev Barać, mag. nutr. objašnjava kako je osnovni princip unositi više energije nego što se uspije potrošiti i to postupnim povećanjem kalorija odnosno količine hrane. Dnevno se preporučuje unijeti dodatnih 500 kcal više od uobičajenog čime se tjedno dobiva oko prihvatljivih 0.5 kg. Treba odabirati namirnice iz svih osnovnih skupina namirnica – žitarica, voća i povrća, mesa te mlijeka i masnoća. Pri tome se preporučuje povisiti unos kalorijama bogatije varijante poput primjerice punomasnog mlijeka umjesto obranog, voćnog kompota umjesto svježeg voća ili masne plave ribe umjesto bijele. 

''Dijeta za debljanje nije poziv za nekontrolirani unos masti. I ovdje vrijedi pravilo da masti moraju osigurati do 30 posto cjelokupnog dnevnog energetskog unosa, a prednost imaju nezasićene masne kiseline kakve nalazimo u maslinama i maslinovom ulju, orašastom voću, sjemenkama, avokadu. Dnevno se preporučuje unos tri obilnija obroka te 2 do 3 međuobroka. Za međuobrok prednost imaju sušeno voće, sjemenke i orašasti plodovi, a prihvatljivi su i voćni kolači, sladoled te energetske pločice'', navodi nutricionistica.

Doznaj više o dijeti za debljanje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.