Zasitna i osvježavajuća salata od avokada i kvinoje
Jednostavne zelene salate su sjajne, ali ako žudite za salatom koja je super zasitna i puna nevjerojatnog okusa i teksture, probajte ovu salatu od kvinoje!
Ukusna salata od avokada i kvinoje bogata je hranjivim tvarima – puna je pahuljaste kvinoje, hrskavog povrća, slanutka, slanih zelenih maslina i sočnog preljeva od limuna. Odličan je veganski ručak sam po sebi i možete ju brzo i jednostavno pripremiti – gotova je za manje od 30 minuta!
Sastojci:
- kvinoja
- slanutak
- povrće (mješavina zelenih maslina, krastavca, žute paprike, cherry rajčice i crvenog luka daje svježinu, hranjive tvari i hrskavost)
- avokado
- limun (limunova korica i limunov sok)
- jabučni ocat
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar po ukusu
Priprema:
- Isperite kvinoju hladnom vodom, zatim dodajte vodu i žličicu soli. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte 12-15 minuta. Kuhanu kvinoju ostavite da se potpuno ohladi.
- U međuvremenu pripremite povrće i dodajte ga u veliku zdjelu za miješanje.
- Sjedinite sastojke - dodajte kvinoju, slanutak, masline, limunovu koricu, limunov sok, ocat i ulje.
- Začinite po svom ukusu i promiješajte.
Savjeti:
Kako bi salata ostala svježa, najbolje je preliti salatu limunovim sokom, maslinovim uljem i jabučnim octom neposredno prije posluživanja.
Ova jednostavna salata od kvinoje dobro će se čuvati oko tri do četiri dana u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku. Ne preporučamo zamrzavanje ove salate.