Isprobajte Zumba hodanje od 5000 koraka — i rezultati će vas stvarno iznenaditi!

Freepik
Povećajte broj koraka u 45 minuta, a da ne morate izaći iz kuće.
Vidi originalni članak

Kako odraditi 5000 koraka Zumba treninga

Ako radite od kuće, vrlo je teško osigurati dovoljno kretanja tijekom dana, ali ako napravite 10 000 koraka, poboljšat ćete svoje fizičko i mentalno zdravlje, piše Fit&Well.

Ne morate čak ni izaći iz kuće da biste povećali broj koraka. Na internetskim stranicama je dostupno mnogo vježbi za hodanje, poput Zumba plesnog treninga hodanja Ricka Bhullara, koji obećava 5000 koraka u 45 minuta.

Maddy Biddulph je slobodna novinarka specijalizirana za fitness, zdravlje i dobrobit, koja radi od  kuće i raspored joj je pretrpan, tako da su njezine šanse da izađe u šetnju tijekom dana prilično male. Navečer kad je konačno slobodna sprema svoje dvije male kćeri u krevet, tako da je Bhullarov trening bio savršen za nju. I doveo ju je do nekih iznenađujućih otkrića.

ŠETNJOM DO ZDRAVLJA Budite fit: Jeste li čuli za pravilo 10 000 koraka?

Kretanje bez prestanka 45 minuta dobar je kardio trening

Bhullarova rutina prilagođena početnicima, kombinira elemente zumbe, hodanja i plesa. To je ugodan trening koji jača vašu kardiovaskularnu kondiciju i izdržljivost. Ne prestajete pomicati stopala tijekom treninga, a može se potrošiti više od 300 kalorija u samo 45 minuta, prema uređaju za praćenje fitnessa, koji je imala Biddulph.

Vježbanje temeljeno na koracima vježba i mozak

Vježbanje usmjereno na korake zahtijeva koordinaciju, koncentraciju i pamćenje, dok se rutina vježbanja razvija kako bi se stvorio cijeli Zumba slijed. Ovo je izvrsna vježba za mozak i pomaže poboljšati koordinaciju zajedno s onom iznimno važnom vezom između uma i mišića.

Plesni treninzi su toliko zabavni da ne primjećujete koliko je vremena prošlo

Dosadno mi je ako moram ponavljati vježbe tijekom treninga, ali kod ovog treninga nije bilo opasnosti od toga. Započinje se s nekim osnovnim koracima koji postupno postaju teži, kako Bhullar dodaje više elemenata i kombinacija u koreografiju. Rezultat je zabavna, privlačna i brza vježba. "Iskreno niti jednom nisam pogledala koliko je sati, a 45 minuta je proletjelo", rekla je Biddulph.

bolji rezultati u teretani Radila je i po 12 tisuća koraka dnevno, a nakon što je ih je smanjila primijetila je odlične rezultate

Zumba može poboljšati raspoloženje

"Imala sam tjedni tečaj zumbe ponedjeljkom navečer. Većinu tjedana dolazila bih iscrpljena od posla, neraspoložena da ga odradim i očajnički sam željela otići prije nego što bih uopće počela vježbati. Ali do kraja sata imala bih ogroman osmijeh na licu i uvijek sam odlazila s pozitivnim stavom i preporođena. Ista se stvar dogodila s ovom vježbom zumbe. Da, i dalje sam bio nekoordinirana kao i prije, ali sam se na kraju osjećala dobro", objasnila je Biddulph.

Ako se osjećate umorno ili iscrpljeno,ovaj Zumba trening od 5000 koraka. Trenutačno podiže raspoloženje.

Isprobajte Zumba vježbu Ricka Bhullara od 5000 koraka!

 

Posjeti missZDRAVA.hr