Jela je samo sardine tri mjeseca — bila je šokirana rezultatima

Instagram/ gigi4896; Freepik
Sardine su prepune proteina, omega-3 masnih kiselina korisnih za mozak, vitamina D i kalcija, dok imaju relativno malo kalorija i žive.
Vidi originalni članak

62-godišnja umirovljena vojna terapeutkinja koja se bori s ekstremnim bolovima u stopalima, upalom i ovisnošću o hrani tvrdi da je izgubila 16 kilograma jedući samo sardine više od tri mjeseca, piše the New York Post.

“Ljudi misle da sam potpuno luda”, rekla je Jane Crummett liječnici s Floride Annette Bosworth, poznatoj kao “Dr. Boz", prošli mjesec.

Crummett je težila 108 kilograma na svom vrhuncu i patila je od plantarnog fasciitisa, zbog čega je teško hodala. Zbog toga je 2020. godine krenula na mesnu dijetu i smršavjela je 65 kilograma, ali onda je došla do točke kad više nije bilo pomaka i nakon toga njezina se težina vratila.

chia sjemenke, limun i voda "Tuš za crijeva" od sjemenki i vode viralan na društvenim mrežama, pitali smo nutricionisticu je li to sigurno

U svibnju joj je bilo dosta. Pogledala je na vagu koja je pokazivala 89 kilograma i odlučila je slijediti 72-satni viralni post sa sardinama koji preporučuje dr. Annette Bosworth, poznata kao Dr.Boz. Post bi trebao pokrenuti metabolizam i baciti vaše tijelo u uznapredovalu ketozu kako bi moglo brzo sagorjeti masnoće za energiju.

No, Crummett je i dalje kao jedini obrok nastavila jesti sardine. Ona jede četiri konzerve sardina svaki dan i suplemente s MCT uljem, masnoćom dobivenom iz kokosovog ulja ili ulja palminih koštica, unoseći oko 1500 kalorija dnevno.

"Ne izgladnjujem se", rekla je Crummett. Crummett je pohvalila ovu dijetu jer joj je vratila energiju, smanjila šećer u krvi i ublažila bol. Rekla je da je u samo prva dva tjedna izgubila šest kilograma izlučivanjem suvišne tekućine iz organizma.

proteini i vlakna Što je iDip? Dijeta pomoću koje možete izgubiti i 13 % težine godišnje

Dijetetske smjernice za Amerikance preporučuju odraslima konzumaciju najmanje 227 grama morskih plodova tjedno. Sardine su prepune proteina, omega-3 masnih kiselina korisnih za mozak, vitamina D i kalcija, dok imaju relativno malo kalorija i žive. Ali dr. Masarat Jilani iz Ujedinjenog Kraljevstva istaknula je da se živa može akumulirati u tijelu – a postoje i druge potencijalne mane ovog plana prehrane.

“Prvo, sardine ne sadrže vlakna. Vlakna su ključna za zdravlje crijeva i probavu. Prehrana koja se temelji isključivo na sardinama mogla bi dovesti do zatvora”, rekla je Jilani.

“Način na koji se sardine konzerviraju znači da se obično čuvaju u soli ili ulju”, nastavila je. “Ako se radi o slanim sardinama, unosit ćete pretjeranu količinu natrija, što može povisiti krvni tlak i opteretiti vaše bubrege”, objasnila je.

Osim toga, održavanje takve restriktivne dijete je teško.

spartanski režim Za 10 dana 5 posto manje masnog tkiva, moguće je!

Novinar Luke Winkie koji je isprobao viralni 24- satni post sa sardinama, izvijestio je za Slate, da nije mogao izdržati te da je pri kraj posta kupio vrećicu kukuruznog čipsa jer je imao vrtoglavicu, osjećao se ošamućeno, slabo i nije se mogao usredotočiti.

Pravila posta su takva da se smiju konzumirati samo sardine, voda, crni čaj ili kava. Dopušteni su vam ljuti umak, senf, limun i papar, ali bez ugljikohidrata.

“Kad se sve uzme u obzir, sigurno postoje i gore moderne viralne dijete za testiranje”, napisao je Winkie.

Posjeti missZDRAVA.hr