Vježba koja sagorijeva više kalorija nego 30 minuta trčanja

Instagram @heartandsoulstyle.it
Ako želite oblikovati cijelo tijelo, poboljšati svoju kardiovaskularnu kondiciju i spaliti kalorije, nema više potrebe da se znojite satima u teretani ili da trošite bogatstvo na kućne sprave za vježbanje.
Vidi originalni članak

Jedina stvar koju trebate je konop za preskakanje. Dokazano je da preskakanje užeta ima mnoge prednosti i odličan je dodatak drugim vježbama.

Odličan za sagorijevanje kalorija

Postoje studije koje ukazuju da je 10 minuta preskakanja užeta, jednako učinkovito kao i 30 minuta trčanja u smislu kardiovaskularnih poboljšanja i potrošnje kalorija. Preskakanje užeta sagorijeva oko 330 kalorija, dok trčanje sagorijeva 270 kalorija. Uz to ne trebate puno prostora i vremena za izvođenje vježbe. Može se vježbati bilo gdje i u bilo koje vrijeme kada vam odgovara uz neku motivirajuću glazbu. Loše vrijeme vani više nije isprika!

Djeluje na nekoliko grupa mišića

Preskakanje užeta oblikuje ruke, noge, leđa, trbušnjake, stražnjicu i ramena. Jednom kada se usavršite, tehnika preskakanja užeta je vrlo jednostavna bez obzira na dob, oblik tijela ili trenutnu fitness razinu kondicije.

Popravlja koordinaciju

Preskakanje užeta ne utječe ravnomjerno samo na određene skupine mišića, ono čak poboljšava koordinaciju, dinamičnu ravnotežu i reflekse.

sagorijevanje kalorija Maksimalno sagori kalorije tako da radiš ovo prije svakog kardio treninga

Možete vježbati sami ili u društvu

Ova je vježba u isto vrijeme i učinkovita i zabavna i ugodna.

Što trebate znati prije početka vježbanja pomoću užeta za preskakanje?

Prvi korak je odabir odgovarajućeg užeta. Ako imate priliku, kupite ga u trgovini sportskom opremom gdje možete dobiti savjet vezan za duljinu, ručke i materijal užeta po vašoj mjeri. 

  • Obujte udobne tenisice za vježbanje zbog sigurnosti zglobova. 
  •  Držite glavu uspravno, a pogled prema naprijed. Ne gledajte dolje.
  • Trup treba biti ravan, a koljena malo savijena.
  • Držite laktove uz tijelo pod pravim kutem.
  • Držite ručke prstima, a ne dlanovima.
  • Važno: zapešća se koriste za vrtnju užeta, a ne ruke.
  • Koristite prednji dio svojih stopala za skok na podlogu. Petama ne biste smjeli dirati zemlju kada doskočite. Ne morate skočiti vrlo visoko u zrak, dovoljno je skočiti tri do četiri centimetra.
  • Nakon što svladate osnovni skok, možete pokušati i druge tehnike skakanja s užetom: dvostruki skok, na jednoj nozi, unakrsno i itd.

dalibor petrinić Trener koji tvrdi da je za mršavljenje dovoljno vježbati 40 minuta tjedno

Posjeti missZDRAVA.hr