5 najboljih vježbi za žene starije od pedeset godina

Guliver Shutterstock
Možda nećeš izgledati kao Jennifer Lopez, ali svakako možeš vježbati kao ona. Samoprihvaćanje i pozitivna slika o sebi u bilo kojoj životnoj dobi najvažniji su, a vježbanje tu može pomoći.
Vidi originalni članak

Prema Američkom Nacionalnom institutu za zdravlje, tjelesna aktivnost nudi bezbroj pozitivnih učinaka na ljude. Pomaže u održavanju zdrave težine, smanjuje rizik od depresije i pomaže u održavanju kognitivnih funkcija. No, kako stariš tako imaš sve manje vremena, radiš i želiš slobodno vrijeme provesti s obitelji te ti je sve teže pokrenuti se. 

Izvanredna profesorica za kineziologiju i zdravstveno obrazovanje na Sveučilištu u Teksasu Dixie Stanforth, istražila je i objavila nekoliko radova o tjelesnim aktivnostima kod odraslih ljudi starijih od 50 godina te ih potiče da "se usredotoče na funkcionalni trening, pokrete u kojima mišići izvršavaju svakodnevne zadatke." Donosimo ti pet vježbi s kojima ćeš ponovno pokrenuti svoje tijelo.

Sklekovi

Isprobaj dobre stare sklekove. Oni su brza i učinkovita vježba za izgradnju snage, a mogu se obaviti na bilo kojem mjestu i ne zahtijevaju nikakvu opremu.

Ako ne možeš raditi sklekove, a želiš, slijedi ove upute i uspjet ćeš Sklekovi bez muke, da moguće je!

Veslanje

Pokušaj s veslanjem. Bilo u teretan na stroju, doma uz pomoć elastičnih traka ili u stvarnom kajaku ili kanuu.

Veslanjem se koriste sve skupine mišića i brzo se oblikuje tijelo Veslanje tjera stres i kilograme

Čučnjevi

Bilo koja vrsta čučnja poželjna je. Oni ojačavaju noge, poboljšavaju pokretljivost donjega dijela tijela, te tvoje zglobove i kosti jačaju i čine zdravijima.

Nikolinine kritične točke su guza i bokovi, pa često vježba čučnjeve i iskorake Čučnjevima do savršene guze

Iskoraci

Iskoraci ti mogu pomoći razviti snagu i izdržljivost donjeg dijela tijela. Oni su također odlična početnička vježba. 

Iskoraci su jedan od osnovnih obrazaca kretanja koji se koriste svakodnevno Iskoraci za seksi vitke noge

Vježba po tvojem izboru

Pronađi nešto što ti voliš i uvrsti to kao svoju petu vježbu. To može biti ples, joga, plivanje, trčanje ili planinarenje. Bilo što u čemu ti uživaš. Jedino pravilo je da se držiš toga.

Dijeta, redovito vježbanje ili oboje? Kako potrošiti kalorije uz zdravu prehranu i vježbanje?

Posjeti missZDRAVA.hr