Želučane tegobe: Tri jednostavna, a moćna pripravka za smanjenje tegoba

Guliver/Shutterstock
Bolovi, peckanje, osjećaj nelagode i mučnine u želucu, pritisak i nadutost, sitost već nakon malih količina hrane, gubitak apetita, podrigivanje i pojačano ispuštanje plinova te vraćanje želučanog sadržaja u jednjak, uz osjećaj mučnine, blaži su simptomi bolova u želucu koji se povremeno javljaju kod trećine populacije.
Vidi originalni članak

Čaj od đumbira

Sastojci:

  • korijen đumbira, duljine od 2, 5 do 5 centimetara
  • 1 do 2 šalice vode
  • med po želji

Priprema: Operi, oguli i naribaj ili sitno nasjeckaj korijen đumbira. U međuvremenu stavi vodu na štednjak i dodaj đumbir. Kuhaj oko 3 minute, a zatim pusti još 2 na laganoj vatri. Makni s vatre, procijedi i dodaj med ako ti paše. Pijuckaj polako.

želudac 9 namirnica koje iritirani želudac odlično podnosi

Jabučni ocat za prvu pomoć

  • Jabučni ocat koristi se kao prirodni čistač ili kao antiseptik, ali može se koristiti i kao pomoć za probleme s probavom, jer pomaže apsorbirati hranjive tvari i ublažiti bol u želucu.
  • Stavi nekoliko žličica u čašu hladne ili tople vode. Da bi se apsorbirale hranjive tvari, pij prije obroka. No, koristi isključivo jabučni ocat, ne neke druge vrste.

topla voda s limunom Razlozi za i protiv konzumacije tople vode s limunom na prazan želudac

Voda u  kojoj se kuhala riža oblaže sluznicu želuca

Ta voda djeluje kao "omekšivač" odnosno ublažava upalu formiranjem svojevrsne umirujuće barijere preko membrane i sluznice želuca. Oko pola šalice bijele riže zakuhaj u dvije šalice vode. Kad prokuha, skuhaj rižu, pa makni sa štednjaka i ostavi poklopljeno tri minute. Ocijedi i popij mlako. Ako je potrebno, dodaj žlicu meda. Rižu iskoristi kao obrok kasnije.

maska od riže prirodne maske za lice Može li maska od riže pomladiti kožu lica za 10 godina?

Posjeti missZDRAVA.hr