Kolač s malinama i jogurtom s malim udjelom masti

shutterstock
Ovaj kolač ima manje masnoće i pun je crvenih malina u svakom zalogaju. Jogurt kolač održava vlažnim te je potrebno manje maslaca, a samim tim se smanjuje i broj kalorija.
Vidi originalni članak

Sastojci za tijesto:

  • 125 g brašna
  • 5 žlica šećera
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 1/4 čajne žlice sode bikarbone
  • 1/4 čajne žlice soli
  • 1 jaje
  • 110 g jogurta
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 150 g svježih ili smrznutih malina
  • 1 žlica bademovih listića.

Neodoljivo Spužvasti kolač s Ricottom i svježim ili smrznutim voćem

Za preljev:

  • 4 žlice šećera u prahu
  • 1 čajna žlica obranog mlijeka
  • 1/4 čajne žlice ekstrakta vanilije.

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Lagano namastite okrugli lim za tortu promjera 20 cm.
  • U većoj zdjeli prosijte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U zasebnoj zdjeli umutite jaje, jogurt, maslac i žličicu ekstrakta vanilije te dodajte brašno.  
  • U malu zdjelu stavite maline sa smeđim šećerom.
  • Ulijte 2/3 tijesta u lim za tortu i pospite malinama i bademima. Preostalo tijesto prelijte preko malina.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi.
  • Za glazuru zajedno promiješajte sastojke dok ne postanu glatki i razlijte preko kolača.
  • Kolač se poslužuje na sobnoj temperaturi.

Napomena: Kolač se može podijeliti na osam porcija. Jedna porcija sadrži 182 kalorije i 4, 4 g masti.

Izvor: allrecipes

bez glutena Kolač od banana i ruma bez dodanog šećera i masnoća

Posjeti missZDRAVA.hr