Juha od mrkve i češnjaka
Spremi i kušaj nenadmašan spoj okusa mrkve i češnjaka u zdravoj juhi. Za pripremu juhe potrebno ti je oko 35 minuta, a osim mrkve i češnjaka trebaš imati lanene sjemenke, kockice prepečenog kruha i maslinovo ulje. Sastojci u receptu su dostatni za četiri obroka
Glavni sastojci
- 500 g mrkve
- 10 režnjeva češnjaka
- 2 krumpira
- 1 l povrtnog temeljca
- 0,5 l mlijeka
- 3 kriške kruha
- 1 žličica lanenih sjemenki
- sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Mrkvu i krumpir oguli i operi pa ih nareži na manje kockice. Češnjak nasjeckaj na tanke ploške. Na maslinovom ulju poprži povrće, podlij s povrtnim temeljcem i
mlijekom, posoli, popapri, smanji vatru i kuhaj 20 min. Kada je povrće kuhano, usitni ga štapnim mikserom. Pojačaj vatru i kuhaj još 5 minuta.
Kruh nareži na kockice pa ga kratko poprži na malo maslinova ulja uz često miješanje. Gotovu juhu pospi lanenim sjemenkama i kockicama prepečenog kruha.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr