Ubrzaj srce, drži ritam i gubi kilograme

Thinkstock
Neovisno o vrstama vježbi koje radiš, postoje osnovna pravila koje će te, ako ih poštuješ, dovesti do željenog učinka. Prije svega, važno je da ti se sviđa aktivnost koju si odabrala, a ne da odlaziš u teretanu ili na pilates jer te netko nagovorio. Ako svoje slobodno vrijeme trošiš na aktivnost koja ne voliš, vrlo lako će se dogoditi da ubrzo odustaneš od vježbanja
Vidi originalni članak
  • Ne zaboravi istezanje - možda je istezanje dosadno, ali je nužno ako ne želiš imati upalu mišića. ujedno, prije početka vježbanja pomaže povećati mišićnu aktivnost, a nakon njega vratiti tijelo u početni položaj i usporiti otkucaje srca
  • Započni s onim što najmanje voliš - počni trening  aktivnošću koja ti najmanje odgovara. Ukoliko završni dio treninga čine vježbe koje najviše voliš, sasvim je sigurno da ćeš ga propisno završiti.
  • Koncentriraj se - usredotoči se na vježbe i nemoj gledati TV ili kroz prozor promatrati što se događa vani. Jedino tako ćeš biti optimalno efikasna i aktivirati sve mišiće.
  • Ubrzaj srce - kada nemaš dovoljno vremena za cijeli program vježbi, preskači konopac pet minuta prije i poslije vježbanja kako bi ubrzala rad srca i istovremeno aktivirala mišiće gornjeg i donjeg dijela tijela.
  • Održavaj ritam- pauza od 15 sekundi, umjesto jedne minute, između vježbi jačanja za donji dio tijela, održat će ravnomjeran rad srca.
  • Uključi vježbe za ruke - tijekom izvođenja čučnjeva ili prilikom korištenja stepera, savijaj bicepse u svakom pokretu da bi vježba bila efikasnija.

Kako ne bi posustala u vježbanju, upoznaj se s Klubom Mršavimo zajedno!

Posjeti missZDRAVA.hr