Kružni trening za top formu

Posjetili smo City Fitness& Spa Centar i istražili zašto je kružni trening idealni izbor treninga za ovu zimu, te otkrili kako ćeš pomoću vježbi na trenažerima i elastičnih guma ojačati mišiće cijelog tijela, a pritom maksimalno otopiti masne naslage
Vidi originalni članak

Kružni trening je specijalno kreiran trening koji se sastoji od treninga na trenažerima, vježbi snage na podu, body sculptinga, korištenja cardio trenažera do uporabe malih i velikih lopti, medicinka,bučica i elastičnih guma. Vježba se u dvorani s 12 sprava i tri Indoor cycling bicikla, pod budnim okom trenera.

Kružni trening traje 60 minuta u kojima se kružno prolaze sve sprave minimalno tri puta. Na jednoj spravi se radi točno 40 sekundi (10 do 20 ponavljanja), nakon toga slijedi 20 sekundi pauze i prelazi se na drugu spravu.

Nakon završenog prvog kruga i kratkog odmora u trajanju od minute-dvije, kreće se u novi slijed vježbi i trenažnih zadataka i krug se ponavlja još jednom. Trening završava s kratkim stretchingom kako bi se svi mišići opustili.

'Kružni trening je prije svega namijenjen ljudima koji žele raditi na fitness spravama, a da im pritom u svakom trenutku instruktor može kreirati njihov trening'.

'Radi se u grupama od deset do dvanaest ljudi koji se međusobno motiviraju, a s njima je cijelo vrijeme instruktor koji ispravlja greške i pomoću štoperice točno tempira vrijeme svake vježbe i odmora, te bira glazbu za dodatnu motivaciju', objašnjava Tomislav Jurak, prof. i voditelj City Fitness& Spa.

'Cilj kružnog treninga je da se sačuva mišićna masa, a da se pritom maksimalno tope masne naslage', dodaje.

Kontakt: Radnička cesta 80, tel: 01/6055 655

Više saznaj na: www.cityfitness.hr

Specifičnost treninga

Sprave za kružni trening u City Fitness& Spa dolaze od američkog proizvođača Life Fitness i jedinstvene su u Hrvatskoj.

Specifičnost sprava za kružni trening:

  • otpor nema veze s utezima nego s gumama koje se uključuju i isključuje prema potrebi
  • guma se rasteže i pruža veći otpor, što mišićima daje izduženi izgled
  • veći broj ponavljanja i manje kilaže daju ljepše i elastičnije mišiće
  • trening se prilagođava željama klijenata
  • kružni trening se preporuča i nakon postoperativnih zahvata, bolnih koljena, i kod kinezoterapije

Treneri polažu ispite

Svi treneri u City Fitness& Spa svakog mjeseca pišu testove znanja o novim saznanjima  i trendovima u fitnessu, prehrani,  dijetama i dodacima u prehrani.

'Kada dođe klijent i kaže primjerice da je na Atkinsonovoj dijeti ili UN dijeti, mi moramo znati o kojoj dijeti se radi', objašnjava voditelj City Fitness& Spa.

'Opća fitness kultura, educiranost i informiranost o novim trendovima u prehrani i vježbanju je izuzetno bitna u našem poslu', dodaje.

Mršavi na kružnom treningu

Može li kružni trening pomoći osobama koje imaju problema s viškom kilograma, upitali smo Tomislava.

'Kružni trening pomaže kod skidanja viška kilograma na najkvalitetniji način, jer im pomaže da sačuvaju postojeću mišićnu masu i da je razviju, a pritom gube masne naslage', objašnjava Tomislav.

'Zdrava prehrana je naravno jednako važna kao i vježbanje, pa trening tri puta tjedno u kombininaciji s pravilno doziranom prehranom daje najbolje rezultate'.

Posjeti missZDRAVA.hr