Jillian Michaels savjetuje kako jednostavno izbjeći blagdansko debljanje

Guliver/Shutterstock
Često se dogodi da ljudi za vrijeme blagdana "nabace" koju kilu, a to je i razumljivo, obzirom na ukusnu hranu i slastice koje se nalaze na svakom stolu. No, kako bi to ove godine izbjegla, donosimo ti jednostavan savjet osobne trenerice Jillian Michaels.
Vidi originalni članak

U objavi na Instagramu, gdje ima više od milijun pratitelja, osobna trenerica Jillian Michaels je napisala da ima jednostavan savjet kako ćeš ove godine stati na kraj "blagdanskim kilogramima."

detoks vježbe U samo 10 minuta smanji utjecaj blagdanskih kolača na tvoj trbuh

U videu, koji traje četiri minute, Michaels je objasnila da "o blagdanima trebaš razmišljati kao i o svakom drugom danu i tako im i prići."

U suštini, Michaels savjetuje da na dane, koje znaš da ćeš pojesti više namirnica ili nešto kalorično, odradiš nekoliko vježbi više. Sagorijevanjem većeg broja kalorija, moći ćeš se opustiti i uživati u hrani. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Every year I get the same questions about keeping off the 5 or so pounds we tend to put on during the holidays. Not to worry. My ironclad simple advice will help you go into 2020 fitter than ever!

A post shared by Jillian Michaels (@jillianmichaels) on

Također, savjetuje i da se držiš pravila 80:20. U tom slučaju 80 % hrane koju konzumiraš treba biti zdrava, dok ostalih 20 % hrane može biti nešto kaloričnije ili nezdravo.

Glavna ideja jest da nema pretjerivanja. Kao zadnji opciju napominje i da dan nakon obilnog obroka, konzumiraš laganiju i zdraviju hranu te smanjiš porcije. Navodi i kako isto vrijedi i za pića te da je uredu popiti nekoliko čaša, no ne treba pretjerivati. 

Pokušaj slijediti ova pravila i u 2022. godinu uđi spremnija nego ikad!

Adventska dijeta Kako izgubiti nekoliko kilograma do blagdana bez velikih odricanja

Posjeti missZDRAVA.hr