Tri namirnice uz koje ćeš lakše otopiti masne naslage na trbuhu

Guliver/Shutterstock "Neki ljudi imaju duboke mišiće trbuha, koji stvaraju veće vrhove između tih tetiva, pa su trbušnjaci vidljiviji. Drugi imaju plitke mišiće trbuha, što znači da nikada neće postići savršene trbušne."
Za većinu žena trbuh je jedno od kritičnijih područja na kojima se lako nakupljaju masne naslage. Vježbanje i pravilna prehrana pomoći će ti da istopiš naslage, a proces možeš ubrzati ako u jelovnik uključiš sljedeće tri namirnice…
Vidi originalni članak
  • Brokula – Bogata je vitaminom C i kalcijem, zbog čega poboljšava apsorpciju vrijednih nutrijenata u tijelu i ubrzava metabolizam. Brokula sadrži visok postotak vode i vlakana, zbog čega će vas brzo zasititi, te spriječiti prejedanje. Uključite ga u jelovnik dva do četiri puta tjedno.

          Zašto kupovati samo svježu brokulu?

  • Cimet – Cimet kontrolira šećer u krvi, a ima i antioksidativna svojstva. Dakle, izravno utječe na razinu inzulina i kontrolira apetit. Jednom kad prestaneš žuditi za hranom, tijelo automatski počinje koristiti masti, posebno one s trbuha.

          Recepti za zdrave domaće kompote s medom i cimetom

  • Jaja – Bogata su proteinima. Ako želiš istopiti masnoće, važno je da u organizam unosiš dovoljno proteina. Osim toga, studije su pokazale da jaj ne povisuju razinu kolesterola, te da su dobar izbor vitamina D.

          5 grešaka koje svi rade nakon novogodišnje odluke o dijeti

Posjeti missZDRAVA.hr