5 namirnica uz koje ćeš ubrzati metabolizam i lakše gubiti kilograme

Guliver/Shutterstock
U borbi s kilogramima hranu ne treba gledati kao neprijatelja jer su mnoge namirnice bogate dobrim mastima ostalim vrijednim sastojcima, koje potiču metabolizam i podupiru cjelokupno zdravlje. U nastavku su neke od njih.
Vidi originalni članak

Grejp

Grejp ubrzava metabolizam i pomaže pri sagorijevanju kalorija. Ovo voće će ti pomoći da se unošenjem samo nekoliko kalorija osjećaš sitom i punom energije. Jedi ga u voćnoj salati ili popij sok od grejpa.

Celer

Celer sadrži manje kalorija nego što potrošimo prilikom njegovog unosa u organizam. Najbolje bi ga bilo kombinirati s nekim drugim namirnicama, a možeš pripremiti i juhu od celera. 

Recept za niskokaloričnu, kremastu juha od celera

Namirnice bogate omega-3

Dokazano je da su ove kiseline dobre za regulaciju metabolizma i imaju blagotvoran učinak na topljenje masnog tkiva. Može ih se unijeti u organizam kroz namirnice kao što su riba (tunjevina, haringa, losos) ili kroz suplemente.

Avokado

Avokado trostruko pomaže u sagorijevanju masti, a uz to ima pozitivan utjecaj na cjelokupno zdravlje. Reducira kolesterol, smanjuje rizik od srčanih bolesti, dobar je za oči i kosu. Možeš ga jesti u salati, pomiješanog s rajčicom.

Saznaj zašto je avokado superman među voćem

Brazilski orah

Ovo je jedna od najukusnijih namirnica koja sagorijeva kalorije. Potiče rad metabolizma i potiče rad hormona. Također pomaže u borbi protiv celulita i jača imunitet.

Posjeti missZDRAVA.hr