"Zašto više neću stavljati svoje atraktivne fotografije na Instagram"

Thinkstock
Instagram je preplavljen fotografijama lijepih i zdravih žena u bikinijima, ali Sophie Gray njezini sljedbenici više neće moći vidjeti u bikiniju. Blogerica Gray izjavila je da je donijela tu odluku jer želi promicati zdraviju sliku ženskog tijela.
Vidi originalni članak

Umjesto svojih fotografija u oskudnoj odjeći i video vježbi za savršeno tijelo, Gray objavljuje inspirativne citate o ljubavi prema tijelu takvo kakvo jest. Nakon što je odlučila promovirati prirodni izgled tijela, izgubila je 70 tisuća sljedbenika na Instagramu u roku od godinu dana.

Fitness trenerice otkrive punašne trbuhe Otkrivena "prevara" ravnih trbuha na Instagramu

Sophie kaže da je tu odluku donijela kad je imala panični napadaj prilikom povratka kući s jednog putovanja. "Počela sam primjećivati da imam otpor da budem 'fitness osoba', priznala sam sebi da to nisam prava ja. Izgradila sam tu sliku o sebi i stekla veliki broj sljedbenika i nije bilo lako odreći se te uloge", kaže Gray.

Nedavno je na svom profilu objavila fotografiju na kojoj jede krafnu i napisala: "Shvaćam da je moj stari izgled bio inspiracija za mnoge, ali i da je mnoge ubijao u pojam. Naravno, kad sam bila mršavija i 'savršenija' i provučena kroz filtere da sam bila popularnija, ali dosadilo mi se stalno brinuti o tome kako izgledam i biti ovisna o komentarima i vlastitoj taštini", objasnila je Gray i dodala: "Drago mi je da sam se odlučila na ovaj korak, da mogu biti ono što jesam i potaknuti i druge da to učine. Željela sam poslati poruku da se jedino isplati biti ono što jesi i nadam se da sam u tome i uspjela."

namjestene i opustene fotografije Poziranje vs. spontanost - Instagram preplavile dramatične usporedne fotografije

Grey na smatra da je loše objavljivati fitness fotografije na Instagramu, ali smatra da je bitno za osobe koje slijede instagramere da razmisle kako se osjećaju kad gledaju te slike. "Moj profil na Instagramu je bio fitness jer sam se u tom području osjetila prihvaćenom, naišla sam na odobravanje. Ne želim sebi zamjerati ni što sam to činila, niti što sam odlučila prestati jer činjenica je da mi svi želimo biti voljeni i prihvaćeni i tražimo način kako da to učinimo. Tražila sam ljubav 'okolo' zato jer je samoj sebi nisam dala dovoljno", rekla je Gray.

Sophie Gray nije jedina zvijezda Instagrama koja se pobunila protiv nerealno postavljenih standarda ljepote. Anna Victoria, primjerice je objavila fotografije na kojima se vidi da je naduta jer je htjela pokazati da i osobe koje vježbaju i paze na prehranu pate od te tegobe.

Glumica je sama napravila svoj plan prehrane na dijeti Glumica Blake Lively na Instagramu otkriva što stvarno jede

Naravno, dobro je biti ponosan na svoj lijep izgled i kad naporno vježbaš i trudiš se da to i pokažeš. Ali najvažnije je da voliš sebe takvu kava jesi i ne pokušavaš postići nedostižne ideale.

Posjeti missZDRAVA.hr