Retrogradni Merkur u Škorpionu: Kako će utjecati na tvoj znak

Guliver/Shutterstock
Što se događa kada se Merkur kreće retrogradno kroz snažan znak Škorpiona? Za početak, možeš se pozdraviti sa svojim glasom razuma. Stvari koje su sve do jučer imale smisla odjednom su nesuvisle. Osjećaj sumnje i nesigurnosti pratit će te sljedećih nekoliko dana, a za njima neće zaostajati ni osjećaj paranoje.
Vidi originalni članak

Problemi s kojima se nisi bavila u prošlosti, mogu se opet pojaviti. Ako se pitaš kako izaći s njima na kraj, samo duboko udahni. Intuitivna energija Škorpiona pomoći će ti izaći na pravi put, vodeći te dalje od nesigurnosti. Izreka "ono što te ne ubije, ojača te" bit će tvoj moto kroz period retrogradnog Merkura u Škorpionu.

Retrogradni Merkur u Škorpionu trajat će od 31. listopada, pa sve do 20. studenog. Ovaj period pomoći će ti da očistiš "kosture iz svoga ormara." Također, dobro je vrijeme i da svoj mobitel očistiš od neželjenih stvari, a nered u životnom prostoru, dnevnom boravku, također treba ukloniti, a ostaviti treba samo stvari koje služe svojoj svrsi

Zatvaranje 2019. godine retrogradnim Merkurom veoma je važno za dobar početak, ali i cijelu 2020. godinu. Samo smo dva mjeseca udaljeni od ulaska u novo desetljeće gdje će osobni, društveni i kulturni pomak biti još jače izraženi. U nastavku teksta pročitaj kako će retrogradni Merkur utjecati na tvoj horoskopski znak.

Ovan

Stani i zapitaj se kako provodiš svoje vrijeme, kako iskorištavaš svoj talent i kako postupaš s novcem. Sagledaj situaciju i zaključi daješ li ponekad više nego što je traženo od tebe ili više nego što drugi daju.  Uzmi vremena za sebe. Budi svjesna poteza od strane šefova, obitelji, ukućana, no imaj na umu da, zbog retrogradnog Merkura, tvoja percepcija možda nije najjasnija. Koliko god će te neugodnosti frustrirati, one će proći.

Bik

Razmisli o svojim prošlim partnerstvima i dogovorima koje si sklopila. Jesu li granice jasno razrađene? Ako se komunikacija čini uzaludnom, usmjeri svoj fokus na druge aktivnosti. Možda si zapostavila određeno područje svojeg života. Vrati se režimu vježbanja i pripazi na ono što konzumiraš. Tvoji kućni ljubimci ili dobra glazba u bilo kojem trenutku vratit će ti pozitivnu energiju.

Blizanci

Sagledaj svoj profesionalni život, privatne odnose i načine na koje bi mogla postati boljim komunikatorom. Napravi i popis stvari koje želiš obaviti do kraja 2019. godine. Uloži svoju energiju i bavi se aktivnostima u kojima istinski uživaš. Lagana romansa je uredu, no nemoj očekivati ništa dublje. Pij dovoljno vode, druži se s prijateljima i ograniči svoje vrijeme na društvenim mrežama i retrogradni Merkur će proći, a ti ga nećeš ni primijetiti.

portret znaka Škorpion: Dobre i loše osobine i kakvi su u ljubavi

Rak

Zapitaj se možeš li biti ljubaznija, sama prema sebi. Tvoj unutarnji kritičar želi suzbiti tvojeg unutarnjeg umjetnika, stvaraoca i ostale razigrane persone. Stavi sebe na prvo mjesto. Međutim, poveži se i s nekim s kime već dugo nisi pričala. Ovo je vrijeme da obnovite svoj odnos. Bit će ti drago.

Lav

Za vrijeme retrogradnog Merkura sagledaj svoje odnose kod kuće, između obitelji. Razumijevanje, poštovanje i sklapanje mira s bližnjima oslobodit će te negativne energije i dat će ti pozitivni početak u novoj godini. Sada je dobro vrijeme i za povezivanje s prijateljima i češća druženja. Pronađi razlog za izlazak iz kuće i iskoristi ga. Nemoj shvaćati ništa osobno u ovim trenutcima.

Djevica

Zbog retrogradnosti Merkura razgovori sa djevicama poprimit će dodatnu notu dubine. Ovo je savršeno vrijeme za dorađivanje projekata, preispitivanje važnosti dnevnih rituala i bolje razumijevanje tvojeg odnosa prema roditeljima i bolje razumijevanje tvoje prošlosti. Iskoristi vrijeme i za pisanje. Sada je vrijeme da budeš marljiva. 

Vaga

Iskoristi sezonu Škorpiona i poboljšaj svoj odnos s novcem. Također, okreni svoja leđa prošlosti, a objeručke prigrli nove mogućnosti. Tvoja kreativnost sada se razvija u nešto autentično - bilo da se radi o umjetničkoj, akademskoj ili poduzetničkoj. Iskoristi ovo vrijeme i za flert, a svoju kreativnost tada usmjeri na izražavanje same sebe.

23. listopada - 21. studenog Dolazi razdoblje Škorpiona, što nam sprema ove godine?

Škorpion

Sretan rođendan, Škorpioni! Upoznajte se sa svojom vrijednošću, utjecajem i snagom. Ne dopusti ikome da te ometa u samorealizaciji i afirmaciji. Tvoja prošlost te oblikuje, ali te ne određuje. Možeš biti što god zamisliš. Sada je vrijeme da naučiš tko želiš biti i kreneš u realizaciju.

Strijelac

Obrati pozornost na ono što se događa iza scene. Sada je sjajno vrijeme za povezivanje s ljudima koji dijele iste interese i borbe kao i ti. Eksperimentiraj i sa svojom prisutnošću na društvenim medijima. Sudjeluj u raspravama na internetskim forumima ili događanjima u tvojoj zajednici.

Jarac

Tvoji prijatelji trebaju duboke i iskrene razgovore. No, prije nego što ponudiš svoju pomoć drugima, sagledaj sebe i pomozi sebi. Moraš biti iskrena u svojim namjerama. Također, moraš poraditi na slici koju šalješ u društvo - razmisli kakva želiš biti i kako želiš da te drugi percipiraju i radi na navedenoj slici. Uzmi vremena koliko ti treba. 

Škorpioni su strastveni i intenzivni Najvažnije karakterne osobine horoskopskih znakova

Vodenjak

Retrogradni Merkur poziva te da ponovno provjeriš svoje ciljeve - u životu općenito, ali i karijerne ciljeve. Imati ambiciju odlična je stvar, samo provjeri usmjeravaš li je na ono što stvarno želiš i na ono što ti pomaže doći do željena cilja. U ovo vrijeme razmišljat ćeš o povratku u školu ili ćeš dobiti želju za preseljenjem na novu lokaciju. Sada je vrijeme da se zapitaš koji je smisao života, čemu težiš i kako ćeš to postići.

Riba

Odvoji malo vremena da reorganiziraš svoja razmišljanja tako da pronađeš efikasan put naprijed. Mogla bi dobiti neočekivanu vijest. Nešto vezano uz trudnoću, brak ili razvod. Zapamti da trebaš biti strpljiva. Neke stvari se ponekad "sakriju" i trebaš ih dulje tražiti ili čekati. Usmjeri se na svoju intuitivnost i slijedi svoj osjećaj, jer upravo će ti on pomoći za vrijeme retrogradnog Merkura.

Na koncertu ili u knjižnici? Gdje ćeš pronaći svoju srodnu dušu prema tvom horoskopskom znaku?

Izvor: Astrology.com, Horoscope.com, Oprahmag.com, Thoughtcatalog.com
 

Posjeti missZDRAVA.hr