Demi Moore prisjeća se kako je svaki dan vozila bicikl 95 km samo da bi smršavjela: "Stvorila sam si ogroman pritisak"

PIXSELL Demi Moore na premijeri filma The Substance u Los Angelesu.
Demi Moore otkrila je da je svaki dan biciklirala 95 km kako bi smršavila nakon svoje druge trudnoće.
Vidi originalni članak

"Je li to stvarno bilo toliko važno? Vjerojatno nije, ali tada sam mislila da mi to znači sve", rekla je 61-godišnja glumica, piše People.

Glumica priznaje da je sama sebi stvorila preveliki pritisak, ali je od tada naučila razmišljati o sebi i svojem tijelu na pozitivan način. Demi Moore podijelila je neke od nezdravih navika na koje se oslanjala kako bi smršavjela.

U emisiji na CBS-u pričala je o "ludim" stvarima koje je radila svojem tijelu kako bi se podredila tadašnjim standardima ljepote. "Stvorila sam sama sebi ogroman pritisak", rekla je voditeljici Tracy Smith. “Govorili su mi da moram smršaviti i iako su neki od tih komentara bili možda neugodni i ponižavajući, zbog njih sam ipak činila te stvari koje jesam”, izjavila je.

Pozitivan stav je zarazan Pozitivan stav je zarazan, nauči kako ga usvojiti!

Moore je otkrila da kad je počela snimati "Nemoralnu ponudu", što je bilo nedugo nakon što joj se 1991. rodila kći Scout Willis, vozila bi se svaki dan na posao i s posla biciklom – oko 95 kilometara – kako bi izgubila trudničke kilograme.

“Mislim da je Scout imala otprilike pet ili šest mjeseci kad smo snimali”, objasnila je. “Hranila sam je cijelu noć, obukla trenirku i s čeonom svjetiljkom na glavi vozila bicikl sve do Paramounta. Vozila sam čak i na lokaciji gdje smo snimali, zatim snimala cijeli dan koji je obično trajao 12 sati pa onda sve ispočetka”, ispričala je Moore.

“Čak i sama pomisao na to što sam činila svojem tijelu je sad tako luda, tako smiješna,” nastavila je. "Kad pogledam unatrag i pomislim, 'Je li to stvarno bilo toliko važno?'" Vjerojatno ne, ali tada sam mislila da mi to znači sve.”

Moore je dodala da je danas njezina slika o sebi "promjenjiva", ali da je mentalno u puno boljem stanju.

“Nekih dana se pogledam i pomislim: 'Vau, izgledam baš dobro', a ponekad se uhvatim kako se seciram, hiperfokusiram se na stvari koje mi se ne sviđaju”, rekla je. “Sad je razlika to što se mogu kontrolirati. Mogu reći, 'Da, ne sviđa mi se ta opuštena koža, ali znaš što, tako je kako je. Stoga ću izvući najbolje iz onoga što jest, umjesto da jurim za onim što nije'", dodala je Moore.

Ranije ovog mjeseca tijekom intervjua za The Guardian, Moore je iskreno govorila o tome kako žene doživljavaju svoja tijela i o "samoosuđivanju" koje je istraživala u svom novom filmu The Substance . Film prati lik Elisabeth, kojeg glumi Demi Moore, dok isprobava drogu s crnog tržišta kako bi stvorila mlađu verziju sebe.

Govoreći o očekivanjima vezanim uz ženska tijela u 90-ima, glumica je rekla da se žene nisu smatrale privlačnima osim ako u to vrijeme nisu bile mršave. "To što sam činila sebi i koliko mi je to tada bilo važno, to je bio čisti oblik nasilja. Kad razmišljam o tome, shvaćam koliko možemo biti nasilni i brutalni prema sebi. Samoosuđivanje, jurenje za savršenstvom, pokušaji da se riješimo 'mana', osjećaj odbačenosti i očaja, pogađaju jednako i žene i muškarce”, nastavila je Moore.

"Svi smo imali trenutke u kojima smo se 'vratili' i pokušavali nešto popraviti, no tako samo pogoršavate situaciju i dođete do točke kada počnete misliti da ste nesposobni", objasnila je. "Vidimo te male stvari koje nitko drugo gleda, ali mi smo toliko hiperfokusirani na sve ono što nismo. Ako počnemo misliti da je naša vrijednost samo u tome kako izgledamo, u konačnici ćemo biti slomljeni”, dodala je Moore.

zna što želi i treba 11 uvjerenja samopouzdanih žena zbog kojih su poželjnije i imaju kontrolu

Zatim je komentirala kako "živimo u vremenu velikog osuđivanja", gdje "ljudi mogu anonimno suditi jedni drugima na okrutne načine".

"Mislim da je takav način osuđivanja odraz nečije vlastite nesreće i/ili način pomoću kojeg drugi grade bolju sliku o sebi. Kada se te stvari dogode, naučila sam da ih treba zanemariti. To je ono najbolje što mogu učiniti za sebe. Ako previše pažnje posvetim takvim stvarima, onda će one postati važne, a ako ih ignoriram, neće", objasnila je Moore.

Posjeti missZDRAVA.hr