Kako otvoriti srčanu čakru i uživati u sebi i drugim ljudima

Guliver/Shutterstock "Perikarditis ili upala srčane ovojnice ima više uzroka. Najčešći je virusna, međutim može biti i bakterijska što znači da bilo koja infekcija može zahvatiti perikard", objašnjava dr. Stanko Uzelac, kardiolog
Srčana se čakra nalazi u sredini grudi, a vezana je sa žlijezdom timus. Tjelesna područja koja hrani ova čakra su: srce, pluća i krvožilni sustav. To je središte bezuvjetne ljubavi, suosjećanja i duhovnog rasta.
Vidi originalni članak

Srce predstavlja ljubav, a krv predstavlja radost. Kad si uskratimo ljubav i radost, srce postaje hladno. Ako se dugo istiskuje radost iz srca, ono se ispuni bolom pa ako osobe ne prihvate radost življenja dolazi do stanja depresije. Kada je blokiran protok energije u području srčane čakre dolazi do anemije, angine pectoris i srčanog infarkta.


Pluća predstavljaju sposobnost uzimanja i davanja u životu. Kada imamo problem, znači da se bojimo uzeti ono što nam nedostaje ili osjećamo da nemamo pravo disati punim plućima odnosno živjeti punim životom.

Ponekad smo se spremni i razboljeti da bismo dobili malo pažnje i ljubavi Energija koja otvara srce za ljubav
Pozitivni aspekti srčane čakre su: ljubav, humanost, osjećaj vlastite vrijednosti, tolerancija, umjetnička kreativnost.
Negativni protok energije u srčanoj čakri  manifestira se kao bezosjećajnost, ogorčenost i problemi u komunikaciji.

Ljubav je ljekovito sredstvo za tijelo i dušu

Čovjek je po prirodi plemenska vrsta. Zadovoljan je kad je potreban, kad daje i prima ljubav. Sretni smo kad smo voljeni, a snaga i vitalnost nam se gube kad nemamo ljubavi. Srčane bolesti su česti uzrok smrti u mnogim zemljama. Čovjek je naviknuo prikrivati i štititi svoje osjećaje jer njime upravljaju strahovi i nesigurnosti, što bi značilo da više energije koristimo djelujući sami protiv sebe nego djelujući u skladu s bitnim obrascem svoje vrste, a to je obrazac ljubavi. Zbog toga dolazi do sprečavanja prirodnog protoka ljubavi tj. energije kroz život svakog pojedinca. Srčani je napad, napad srčane čakre, izazvan nesposobnošću osobe da prima i preradi emocionalne stresove svog života. To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

čakre uravnotežene čakre Prva čakra: Osnovna životna energija nalazi se na dnu kralježnice

U stanju zaljubljenosti osjećamo da smo puni energije i sreće. Osobu u koju smo zaljubljeni želimo pokraj sebe kako bismo u takvu stanju bili što duže. Osjećaj zaljubljenosti može biti trajan ako nam je srčana čakra otvorena. To stanje ispunjenosti, ugode i blaženstva možemo postići svakodnevnim prakticiranjem meditacije na srčanu čakru.

Srčane tegobe uklonjene bioenergetskim tretmanima

Karolina G. (32 g. ) više se mjeseci žalila na fantomske bolove u prsnom košu. Osjećala je umor i bezvoljnost koji su prelazili u potištenost. Liječnički su nalazi bili uredni, pa se pretpostavilo da su tegobe psihosomatske prirode. Došla je na bioenergetske tretmane puna vjere i nade u ozdravljenje.

druga čakra Blokirana seksualna čakra uzrokuje ljubomoru, spolne infekcije i neplodnost
Odmah sam osjetila da ima blokadu srčane čakre. Pričala je o teškomu emocionalnom razočaranju kojeg je doživjela prije godinu dana. Bila je puna tuge i očaja, koje do tada nije izrazila ni riječima ni plačem. Tijekom prvog tretmana je počela plakati i nakon toga je osjetila veliko olakšanje. Posle trećeg tretmana bol je potpuno nestala, raspoloženje joj se osjetno popravilo, počela je ponovno živjeti.

treća čakra Treća čakra: Povezana je sa samopoštovanjem, strahom, prejedanjem

Vježbe za otvaranje srčane čakre

Sjedni na pod u lotos položaj. Ruke ispruži svaku sa svoje strane tijela, a zatim ih spojite na prsima, malo ispod grla, tako da prste jedne ruke obuhvatiš s prstima druge ruke. Laktovi ti moraju biti ispruženi sa svake strane, pod kutom od 45 stupnjeva prema tijelu. Diši pravilno, a zatim u isto vrijeme lakat jedne ruke digni, a lakat druge ruke spusti, kao djeca kad se igraju “aviona”.
Napravi nekoliko vježbi, a zatim opusti ruke i odmori se, pa ponovite vježbu.

Kristaloterpija

Srčana čakra se može stimulirati kristali zelene i roze boje. A to su avanturin, zeleni apatit, fluorit, smaragd, žad, malahit, ružičasti kvarc, zeleni kalcit.

Više informacija kako postići harmoniju tijela i duha možeš pronaći u knjizi Biserke Blašković „Savršeni put do iscjeljenja“.

 

Posjeti missZDRAVA.hr