Zdravija čokoladna torta bez pečenja – od samo 2 sastojka!

Freepik Ilustracijska fotografija
Ako tražite zdraviju verziju omiljenog čokoladnog deserta, ova torta je pravi izbor!
Vidi originalni članak

Kremasta, bogata i nevjerojatno jednostavna za pripremu, ova slastica skriva i jedan neočekivano zdrav sastojak.

Ova torta idealna je za pripremu unaprijed, a možete je čuvati u hladnjaku ili zamrzivaču. Savršena je kao lagani desert poslije ručka, za goste, ili kad vam se jednostavno jede nešto slatko, ali ne želite imati grižnju savjesti.

Savršena za sunčane dane Kremasta torta od grčkog jogurta bez brašna i šećera

 

Sastojci:

  • 340 g svježeg sira
  • 368 g tamne čokolade

Bez brašna i šećera Keto čokoladna torta s narančom sa samo 240 kalorija

Priprema:

 

  1. Pripremite kalup – Namažite unutrašnjost kalupa za tortu (promjera oko 15 cm) uljem (ili ulje u spreju).  Dno obložite papirom za pečenje izrezanim u krug, a stranice obložite dugim trakama papira za pečenje.
  2. Blendajte svježi sir – U blenderu izmiksajte sir dok ne postane potpuno gladak, poput jogurta. Vrlo je važno da ne ostanu grudice jer će se vidjeti u gotovoj torti.
  3. Otopite čokoladu – Čokoladu stavite u posudu prikladnu za mikrovalnu i otapajte je u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog. Možete je otopiti i na pari.
  4. Spojite sastojke – Brzo umiješajte svježi sir u rastopljenu čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane ujednačena, bez bijelih tragova. Konzistencija bi trebala biti gusta, poput pudinga.
  5. Ulijte u kalup – Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i izravnajte te zagladite. Ostavite u hladnjaku najmanje 3-4 sata, a najbolje preko noći.
  6. Posluživanje – Pažljivo izvadite tortu iz kalupa i uklonite papir za pečenje. Po želji je možete ukrasiti ili preliti čokoladnim ganacheom.

Idealna za vikend Recept za tortu od sira bez pečenja i sa samo 240 kcal

Savjeti za savršenu tortu:

Odaberite pravu čokoladu – Koristite tamnu čokoladu sa 60% kakaa. Viši udio kakaa može tortu učiniti pretvrdnom, a niži može spriječiti stvrdnjavanje.

Svježi sir – Obavezno koristite punomasni svježi sir (4%). Sir sobne temperature je ključan – hladan sir može “zgrušati” čokoladu.

Opcionalna čokoladna glazura:

  • 1/2 šalice tamne čokolade
  • 60 ml kokosovog mlijeka iz konzerve (može i vrhnje za šlag)

Zagrijte kokosovo mlijeko dok ne zakuha, prelijte preko čokolade i ostavite da odstoji 1 minutu. Zatim lagano miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Premažite tortu glazurom i po želji dodajte komadiće čokolade.

Savjet za posluživanje:

Torta je jako bogata, pa su tanje izrezani komadi idealni – i dalje ćete uživati u punom okusu!

i to postoji Najzdravija čokoladna torta na svijetu

Posjeti missZDRAVA.hr