Zdrave kuglice za puno energije
Jadrankina najnovija kuharica 'Prirodno i slatko' nastala je na temelju njezine prve knjige 'Prirodni deserti', objavljene prije 20 godina. Bila je to prva hrvatska kuharica s desertima bez šećera i s potpuno prirodnim i cjelovitim sastojcima koji ne ugrožavaju zdravlje.
Jadranka je zdravukravu preporučila jedan od recepata iz svoje kuharice namijenjen svima koji nemaju puno vremena za kuhanje, a ipak se žele zdravo hraniti.
Intervju s Jadrankom Boban Pejić možeš pročitati ovdje.
Sastojci za pripremu- 1 i ½ šalica badema
- 1 šalica lješnjaka
- ½ šalice suncokretovih sjemenki
- 2 jušne žlice rogača ili kakaa u prahu
- ¾ šalice rižinog slada
- 2 jušne žlice narančinog soka
Važno je znati!
- 1 i ½ šalica badema
- 1 šalica lješnjaka
- ½ šalice suncokretovih sjemenki
- 2 jušne žlice rogača ili kakaa u prahu
- ¾ šalice rižinog slada
- 2 jušne žlice narančinog soka
Važno je znati!
Pri prženju rogača ili kakao praga dovoljno je samo zagrijati tavu, isključiti vatru i onda na zagrijanoj tavi 10 sekundi promiješati rogač ili kakao.
Na taj način neće postati gorki, a okus im je ljepši ako se malo tostiraju.
Iz kuharice 'Prirodno i slatko', Jadranke Boban Pejić (Planetopija, 2009.) Fotografije: Maja Danica Pečanić
Postupak- tostiraj i samelji bademe, lješnjake i suncokretove sjemenke
- tostiraj rogač
- pomiješaj sve sastojke pa ostavi smjesu da odstoji 15 minuta prije nego što napraviš kuglice
- smjesu možeš staviti i u niski kalup, poravnati, ostaviti u hladnjaku pola sata i nakon toga rezati na prutiće
- tostiraj i samelji bademe, lješnjake i suncokretove sjemenke
- tostiraj rogač
- pomiješaj sve sastojke pa ostavi smjesu da odstoji 15 minuta prije nego što napraviš kuglice
- smjesu možeš staviti i u niski kalup, poravnati, ostaviti u hladnjaku pola sata i nakon toga rezati na prutiće