Zapečeni slanutak s feta sirom, obilje proteina, a mesa nema na tanjuru

shutterstock Slanutak i feta sir
Zbog teške hrane i neizbalansirane prehrane nedostaje vam energije, ne osjećate se dobro i potreban vam je novi start? Ne brinite, osigurali smo recepte koji će potaknuti oporavak organizma i opskrbiti ga energijom. Vrijeme je za dobar start!
Vidi originalni članak

Pripremite jednostavan slanutak s rajčicom i češnjakom, a zatim ga pospite feta sirom i kratko zapecite u pećnici. Divni slatko slani okusi spojit će se u nevjerojatno raskošno jelo. Poslužite ga uz rižu, kuhani krumpir, proso ili kao prilog jednostavnim mesnim jelima od piletine. Dobili ste sjajan prilog ili glavno vege jelo koje će obožavati baš svi.

Sastojci:

  • konzerva pelata ili 6 jako zrelih rajčica
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 konzerve slanutka (100 g slanutka ima 19 g proteina)
  • žlica sušenog origana
  • 150 g feta sira
  • papar
  • sol

Priprema

  • Na tavi zagrijte ulje. Dodajte pelate ili rajčicu, kratko pirjajte dok se ne pojave prvi mjehurići, a zatim dodajte češnjak.
  • Pirjajte jednu minutu. Dodajte slanutak, origano, sol i papar. Pustite da zavrije, neka se kuha oko 15 do 20 minuta.
  • Kad je gotovo, maknite s vatre i pospite feta sirom.
  • Stavite u pećnicu na pet minuta, na 200 stupnjeva.
  • Poslužite uz rižu ili kao prilog mesnim jelima.

odličan izvor proteina i vlakna Slanutak - svestrana namirnica za laku pripremu

 
Posjeti missZDRAVA.hr