Uskrsni mramorni kuglof

Kristina Grofelnik
Osim šunke, jaja i drugih slanih jela važan dio u uskršnjim običajima zauzimaju i kolači.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 30 dag smeđeg šećera
  • 1,5 dcl ulja
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 dag integralnog brašna
  • 20 dag brašna
  • kakao po želji

S minimalnim udjelom ugljikohidrata Namirnice koje trebate imati za pripremu zdravih kolača i torti

Preljev:

  • 20 dag šećera u prahu
  • 3 žlice vode
  • pola soka od limuna

Kada ti pod hitno treba nešto slasno Brzi čokoladni kolač sa samo pet sastojaka

 

Priprema:

Izmuti jaja sa šećerom te dodaj ulje. U posebnoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke i umiješaj u smjesu s jajima. Smjesu razdijeli na 2 dijela te u jedan dio dodaj kakao. Kalup za kuglof premaži uljem te ulij prvo dio svijetle pa dio tamne smjese i ponovi postupak. Smjese možeš i prošarati s vilicom ili metalnim štapićem kako bi dobila ljepši izgled.

Peci jedno 30 minuta na 180 stupnjeva. Za preljev izmiješaj vodu sa šećerom u prahu te dodaj sok od limuna. Preljev prelij preko ohlađenog kolača.

Sretan Uskrs!

Posjeti missZDRAVA.hr