Ultimativan obrok za detoksikaciju i mršavljenje

pixabay
Ako ste već počeli s pripremama za ljeto ili se samo želite zdravije hraniti, vrijeme je da u svoju prehranu uključite obrok koji će vam pomoći da to i ostvarite
Vidi originalni članak

Za vitku liniju, zdrav doručak je vrlo važan početak dana. Štoviše, istraživanja su pokazala da su ljudi koji imaju redovite obroke, uspješniji u gubljenju tjelesne mase. Naravno, takvi obroci moraju imati nutritivne vrijednosti kako bi pozitivno djelovali na naš organizam.

Jaja sa špinatom i cherry rajčicama

Špinat i jaja pružaju mnoge hranjive tvari koje su vam potrebne, tako da ovaj kombinirani doručak daje odličan početak vašem danu i može vam pružiti nekoliko zdravstvenih prednosti. Špinat, osim što je pun vitamina, također je jedan od najboljih prirodnih izvora hranjivih tvari, čak i nakon termičke obrade. U kombinaciji s rajčicom i jajima predstavlja cjelovit doručak koji će vas dugo držati sitima te nećete doći u napast za slatkim.

Sastojci:

  • dva jajeta
  • maslinovo ulje po potrebi
  • šaka cherry rajčica
  • 300 do 400 grama špinata
  • začin po želji
  • parmezan (opcionalno)

Priprema:

  1. Za svaki kvalitetan obrok, potrebno je imati i kvalitetnu tavu. Na nju dodajte par kapi maslinovog ulja i zagrijte na srednjoj temperaturi.
  2. Potom dodajte špinat i rajčice te povremeno promiješajte sve dok skroz ne omekšaju, odnosno dok ne ispari voda koju puste.
  3. U isto vrijeme izmućkajte jaja te ulijte u tavu nakon što je voda isparila.
  4. Nemojte miješati jaja sve dok ne vidite da su se rubovi počeli odvajati i poprimati zlatnu boju.
  5. Lagano promiješajte kako bi se jaja skroz ispekla, ali nemojte držati predugo na vatri jer će postati gumenasta.
  6. Kad je jelo gotovo, po želji dodajte začine ili malo parmezana.

Chia detox

Detox bez povrća jednostavno nije moguć! Iako ste na prvi pogled možda sumnjičavi jer je ipak riječ o kelju, njegov okus u ovom napitku nećete ni osjetiti, a usput ćete dobiti sve nutritivne vrijednosti kelja. Ovakva vrsta napitka je najbolja za one koji ne vole jesti povrće jer se ono ovdje niti ne osjeti. Jabuka i kivi mu daju slatkoću i voćni okus, dok su chia sjemenke pune dijetalnih vlakana, proteina te omega 3 masnih kiselina, koje su našem tijelu prijeko potrebne.

Sastojci:

  • šaka baby špinata
  • jedan list kelja srednje veličine
  • 2 kivija
  • dvije jabuke srednje veličine
  • jedna žlica chia sjemenki

Postupak

  1. Operite voće i povrće, nasjeckajte ga po potrebi i stavite u Zepter sokovnik.
  2. Nakon što je sok gotov, dodajte mu jednu žlicu chia sjemenki i promiješajte.
  3. Potom, možete ostavite sjemenke pet minuta kako bi upile tekućinu i smjesu učinile čvršćom ili jednostavno možete odmah popiti. Riječ je o jednostavnom i brzom detoxu, koji možete staviti u bočicu i ponijeti sa sobom na posao!
Posjeti missZDRAVA.hr