Trebaš razlog da uključiš đumbir u svoju prehranu? Mi ti ih donosimo šest

Guliver/Shutterstock
Dumbir je pronašao svoje mjesto na popisu sastojaka brojnih jela, a često se dodaje i čajevima i smoothiejima. Osim finog okusa, za to su zaslužne i njegove brojne zdravstvene dobrobiti.
Vidi originalni članak

Djeluje protuupalno

Ovo je jedno od najpoznatijih djelovanja đumbira. Redovitom konzumacijom upale se smanjuju, zahvaljujući antikosidansima iz đumbira. Antioksidansi također pročišćavaju krv.

Izvor vitamina C

Đumbir pomaže stanicama u borbi protiv slobodnih radikala i potiče povećanu proizvodnju kolagena. Na taj način on doprinosi ljepoti kože, ali i zdravlju svih stanica u tvom tijelu.

Zašto je dobro jesti ukiseljeni đumbir?

Snižava krvni tlak

Činjenica je to u koju su se uvjerile brojne osobe koje pate od povišenog krvnog tlaka. Redovitom konzumacijom đumbira dolazi do značajnog snižavanja krvnog tlaka, prenosi portal Healthy Builderz.

Ako ti okus đumbira baš i ne odgovara, uvijek ga možeš ublažiti medom.

Sadrži kalij

Ovo je posebno korisno onima koji žele poraditi na mišićnoj masi jer đumbir doprinosi razvoju mišića dok istovremeno pruža i proteine. Pomaže i razgradnju ugljikohidrata pa ćeš osjetiti i veću dozu energije.

Stimulira probavu

Đumbir stimulira rad probave, pročišćava crijeva i pomaže u čišćenju organizma od štetnih tvari. Konzumiraj ga ako želiš smršavjeti, ali i općenito kada želiš pročistiti svoju probavu.

Vatreni čaj koji skida kilograme

Doza fosfora

Tvoje kosti i zubi obožavaju fosfor, a njegov odličan izvor je đumbir. Osim toga, ovaj mineral ima važnu ulogu u razgradnji masti i ugljikohidrata.

Posjeti missZDRAVA.hr