Tjestenina s rajčicama i patlidžanom, ljetni klasik koji volimo

Guliver/Shutterstock
Još jedan maštoviti recept s tjesteninom pripremljen na mediteranski način. Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa. Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je još obogatiš i začinima - dobit ćeš asa iz rukava.
Vidi originalni članak

Potrebno ti je:

  • 1 crveni luk
  • 4 režanja češnjaka
  • 250 g patlidžana
  • 1 žlica soja umaka
  • 400 g rajčice
  • 2 žlica majčine dušice
  • 300 g tjestenine
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica maslinova ulja

Tjestenina Tjestenina s tikvicima i finim travama

Samo dvadeset minuta će ti trebati za pripremu ovog jela s mediteranskim štihom Tjestenina na mediteranski način

Priprema:

Zagrij ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Prži 5 do 8 minuta dok luk ne omekša. Dodaj patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodaj 1 do 2 žlice vode.

Dodaj sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhaj 1 do 2 minute. Dodaj rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitni. Poklopi i kuhaj oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodaj svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhaj još 2 minute da se sve zagrije. Dok se umak kuha, pripremi tjesteninu prema uputama proizvođača. Začini umak i posluži s tjesteninom.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr