Osvježavajuća torta od jagoda s graham brašnom

Guliver/Shutterstock
Biskvit ove torte radi se uz pomoć graham brašna i lješnjaka što će za mnoge biti nov način pripreme, ali sigurni smo veoma slastan!
Vidi originalni članak

Sastojci za biskvit:

  • 2 šalice brašna tip-850
  • 2 šalice graham brašna
  • 1 šalica mljevenih lješnjaka
  • 2 žlice praška za pecivo
  • 1 šalica ulja
  • 1 šalica agavinog sirupa
  • 1 šalica sojinog mlijeka
  • prstohvat soli

U slast! Torta od lješnjaka i meda po receptu Jamieja Olivera

Sastojci za preljev za biskvit:

  • 0,3 šalice agavinog sirupa
  • sok 1 limuna

Sastojci za kremu od jagoda:

  • 200 g svježih jagoda
  • prstohvat soli
  • 1,5 žlica agar-agara
  • 2 šalice kreme od riže
  • 3 šalice jabučnog soka
  • 1 žlica mljevenog lješnjaka

Zdravo i za Uskrs Dupla doza čokolade u torti za koju ti nije potrebna pećnica

Priprema:

  1. Pomiješaj sastojke za biskvit, ulij ga u nauljen kalup i peci 50 minuta na 180 stupnjeva.
  2. Dok je biskvit još topao, prelij ga smjesom agavinog sirupa i limunovog soka.
  3. Sastojke za kremu (sve osim jagoda) stavi u posudu i kuhaj 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
  4. Ugasiti vatru i dodaj jagode. Sve zajedno pomiješaj, izmiksaj u mikseru i ostavi da se ohladi.
  5. Premaži biskvit kremom i ukrasi svježim jagodama.

U slast!

jednostavna priprema Jedini recept za tortu od mrkve koji će vam trebati

Posjeti missZDRAVA.hr