Kroketi od slanutka, krumpira i peršina za zadovoljno nepce

shutterstock Kroketi od slanutka
Slanutak, krumpir i peršin odlična su kombinacija. Uz ove ukusne krokete poslužite krastavce i umak od rajčice. Sastojci su dovoljni za četiri porcije, a trajanje pripreme je do 60 minuta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 25 dag skuhanog slanutka ili iz konzerve
  • 15 dag krumpira
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • nekoliko grančica metvice
  • 1 jaje
  • 4 rajčice ili pelati iz konzerve
  • 1 režanj češnjaka
  • grančica celera
  • 3 kisela krastavca
  • kim
  • krušne mrvice
  • 2 žlice ulja
  • brašno
  • feferon
  • sol

prilog ili glavno jelo Zapečeni slanutak s feta sirom, obilje proteina, a mesa nema na tanjuru

Priprema

  • Krumpir skuhajte pa ga potom ogulite ga i usitnite.
  • Ocijedite i zgnječite slanutak. Nasjeckajte češnjak pa mikserom miješajte slanutak, češnjak, peršin, metvicu, sol i krumpir.
  • Vlažnim dlanovima oblikujte male krokete, uvaljajte ih u brašno, zatim u umućeno jaje te u krušne mrvice.
  • Poslažite krokete na nauljeni lim i pecite oko 10 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva C.
  • Rajčice nasjeckajte, zatim mikserom pomiješaj s dvije žlice maslinova ulja, malo soli i 2, 3 listića celera.
  • Ocijeđene kisele krastavce tanko narežite i pospite kimom.

Dobar tek!

 

Posjeti missZDRAVA.hr