Jednostavna i efektna peciva punjena svježim sirom za uskrsni meni

Petra Terner
Pince, pogače, domaći kruh ili nešto treće? I pužići sa sirom uklopit će se u ovu uskrsnu ekipu... Recept donosi Petra Terner, autorica bloga To live a life.
Vidi originalni članak

Bliže se blagdani i trebali bi krenuti s planiranjem jelovnika. Za uskršnji doručak ili kao popodnevni snack za cijelu obitelj, možete poslužiti ova jednostavna i efektna peciva punjena svježim sirom. Od vaganja sastojaka do serviranja će proći malo više od sat vremena, ali većinu će posla odraditi pećnica. Dobar tek!

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 7 g suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žumanjka
  • 250 g svježeg sira
  • Prstohvat kima i sezama

15 minuta pečenja u pećnici Pogačice sa sirom za sve koji izbjegavaju ugljikohidrate, a jako im nedostaju

Priprema

  • Prosijte brašno u dubokoj zdjeli.
  • Dodajte sol, ulje, kvasac i toplo mlijeko te sve zajedno pomiješajte. Po potrebi zamijesite tijesto rukama.
  • Razvaljajte tijesto na podlozi posutoj brašnom. Premažite ga svježim sirom i zarolajte u čvrstu roladu.
  • Roladu režite na komade debljine tri cm.
  • Pužiće slažite jedan do drugog u posudu premazanu biljnim uljem.
  • Premažite ih žumanjkom, pospite kimom i sezamom i ostavite da se dižu 20 - 30 minuta.
  • Nakon što se pužići dignu, stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Pecite ih oko 35 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

Dok uživate u pužićima, bacite oko na blog To live a life!
 

Posjeti missZDRAVA.hr