Doručak s okusom mediterana
Kuhaj s zdravomkravom i Dunjom Gulin, učiteljicom kuhanja iz Makronove i otkrij kako pripremiti ukusan i zdrav doručak koji će te razbuditi, dati ti osjećaj sitosti i napuniti te energijom prije odlaska na posao. Dunja će ti pokazati recept iz svoje kuharice Doručak
Makronovina kuharica otkriva odlična rješenja za sve vas koji ste ujutro u nedoumici, ili ste željni novih ideja i osvježenja u svom jelovniku, a važno vam je da dan započnete zdravim obrokom.
Namaz od tofua idealan je za ljude koji vole doručkovati kruh i namaz. Ovaj namaz je pun proteina i zasitit će vas do ručka, a pogotovo se preporuča ljudima koji se bave fizičkom aktivnošću.
Nikako ne zaboravite- ovaj namaz pripremite unaprijed i čuvajte u hladnjaku (zimi može stajati i na sobnoj temperaturi).
- stoji li pomiješan sa začinima tofu dobija na okusu i pretvara se u kremasti dodatak kruhu.
- izostavite luk ako se spremate na neki važan poslovni ili ljubavni sastanak!
- izmislite svoju varijantu ovog namaza dodajući neko drugo svježe ili suho začinsko bilje.
- ako od ovog namaza pripremate sendvič, obavezno dodajte nekoliko žlica klica alfa-alfa i neko kratko kiseljeno povrće.
- ako imate osjetljiv želudac, tofu prokuhajte prije spravljanja namaza.
Sastojci
- ovaj namaz pripremite unaprijed i čuvajte u hladnjaku (zimi može stajati i na sobnoj temperaturi).
- stoji li pomiješan sa začinima tofu dobija na okusu i pretvara se u kremasti dodatak kruhu.
- izostavite luk ako se spremate na neki važan poslovni ili ljubavni sastanak!
- izmislite svoju varijantu ovog namaza dodajući neko drugo svježe ili suho začinsko bilje.
- ako od ovog namaza pripremate sendvič, obavezno dodajte nekoliko žlica klica alfa-alfa i neko kratko kiseljeno povrće.
- ako imate osjetljiv želudac, tofu prokuhajte prije spravljanja namaza.
Sastojci
Za pripremu kruha s okusom mediterana potrebni su vam:
- 400 g svježeg tofua, mekog
- 3 žlice umeboshi octa
- 5 žlica maslinovog ulja
- ½ male glavice luka, sitno nasjeckane
- šaka svježeg bosiljka, nasjeckanog
- 1 žličica origana u prahu
- 1 žlica kapara (po želji)
- sol po želji
Priprema
Svježi tofu dobro izmrvite rukama i stavite u staklenu zdjelu. Dodajte ostale sastojke. Probajte. Po potrebi još malo posolite (ovo preskočite ako ste dodali kapare), pa cijelu smjesu usitnite vilicom ili rukama. Poklopite i stavite u hladnjak. Neka odstoji barem preko noći, ili, ako je moguće, dva-tri dana.