Domaći zeleni njoki s rukolom
Domaćim zelenim njokima boju daju rukola i komorač, zbog sira Grana Padana već su same po sebi pune okusa pa i ne zahtijevaju posebne umake. Recept je osmislio šef Mario Čepek
Sastojci za 4 porcije
- 500 g krumpira, zrelog
- 1 jaje kokošje
- 100 g glatkog brašna
- 200 g oštrog brašno
- 50 g komorača, list
- 50 g rukole
- 50 g Grana Padana
- 10 g soli
- 40 g maslaca, neslanog
Priprema
- Krumpir skuhati u ljusci te ga toploga naribati na najsitniji nastavak ribeža.
- Ohladiti i zamijesiti tijesto s jajima, blanširanim zelenilom (koromač i rikola, koje su prethodno blanširala i izblendala s maslacem u finu smjesu) i brašnom.
- Zamijesi fino glatko tijesto, oblikuj njoke i kuhaj ih u kipućoj slanoj vodi, uz dodatak par kapi maslinovog ulja.
Još ukusnih recepata potraži na portalu Gastro.hr