Kolač Bounty: Bez pečenja do ukusne i zdrave poslastice
Autorica knjige, Mihaela Devescovi je uložila mnogo truda, ljubavi i vremena u istraživanje koncepta sirove hrane. Hrani isključivo sirovom hranom, pretežno voćem, povrćem i orašastim plodovima. Saznajte više o knjizi ''Sirova hrana'' u izdanju Mozaik knjige.
Sastojci:
- 1 šalica badema
- 1 šalica sušenog kokosa
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1/2 šalice datulja, natopljenih u malo vode
Krema od kokosa:
- 1/2 šalice indijskih oraščića, natopljenih najmanje 3 sata
- 2 šalice sušenog kokosa
- 2 žlice agavina sirupa
- 1 žlica kokosova mlijeka
- malo vanilije
Čokoladna glazura:
- 1/3 šalice kokosova ulja
- 2 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice agavina sirupa
Priprema:
Stavite sve sastojke, osim datulja, u multipraktik i miksajte. Dodajte datulje i miksajte dok ne dobijete teksturu tijesta. Smjesa se treba držati zajedno kad se pritisne. Raširite po kalupu i stavite u zamrzivač dok radite kremu. Za kremu od kokosa, miksajte sve sastojke dok ne dobijete gušću teksturu. Raširite po vrhu kore, a zatim vratite u zamrzivač dok radite čokoladnu glazuru. Za čokoladnu glazuru, rastopite kokosovo ulje u vrućoj vodi. Dodajte kakao u prahu i agavin sirup.
Pomiješajte da se dobro poveže (ako će se odvajati, to neće biti lijepa glatka čokolada).
U slast!