Kolač Bounty: Bez pečenja do ukusne i zdrave poslastice

Thinkstock
Donosimo recept za domaći sirovi Bounty od badema, kokosa, kakaa, datulja iz knjige ''Sirova hrana', Mihaele Devescovi.
Vidi originalni članak

Autorica knjige, Mihaela Devescovi je uložila mnogo truda, ljubavi i vremena u istraživanje koncepta sirove hrane. Hrani isključivo sirovom hranom, pretežno voćem, povrćem i orašastim plodovima. Saznajte više o knjizi ''Sirova hrana'' u izdanju Mozaik knjige.

Sastojci:

  • 1 šalica badema
  • 1 šalica sušenog kokosa
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 1/2 šalice datulja, natopljenih u malo vode

Krema od kokosa:

  • 1/2 šalice indijskih oraščića, natopljenih najmanje 3 sata
  • 2 šalice sušenog kokosa
  • 2 žlice agavina sirupa
  • 1 žlica kokosova mlijeka
  • malo vanilije

Čokoladna glazura:

  • 1/3 šalice kokosova ulja
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice agavina sirupa

Ova dijeta zasniva se na namirnicama biljnog podrijetla Dijeta sirovom hranom

Sirovojelci slijede vegansku prehranu bez namirnica životinjskog porijekla Sirovojelstvo: Što se jede, kako se priprema hrana i dobrobiti za zdravlje

Priprema:

Stavite sve sastojke, osim datulja, u multipraktik i miksajte. Dodajte datulje i miksajte dok ne dobijete teksturu tijesta. Smjesa se treba držati zajedno kad se pritisne. Raširite po kalupu i stavite u zamrzivač dok radite kremu. Za kremu od kokosa, miksajte sve sastojke dok ne dobijete gušću teksturu. Raširite po vrhu kore, a zatim vratite u zamrzivač dok radite čokoladnu glazuru. Za čokoladnu glazuru, rastopite kokosovo ulje u vrućoj vodi. Dodajte kakao u prahu i agavin sirup. 

Pomiješajte da se dobro poveže (ako će se odvajati, to neće biti lijepa glatka čokolada).

U slast!

Posjeti missZDRAVA.hr