Ako jedeš masnu hranu, preporučuje se ispijanje ovog soka

Guliver/Shutterstock
Znanstvenici su utvrdili da je idealan način konzumiranja grejpa zapravo pijenje svježe cijeđenog soka od grejpa, posebno ako konzumiraš masnu hranu.
Vidi originalni članak

Tada aktivni sastojci poput pektina, limonida i fenola smanjuju apsorpciju masnoća, pa se slabije talože. U studiji su ispitanici bili podijeljeni u dvije grupe, od kojih su jedni, uz obroke, dobili sok od grejpa, a drugi vodu. Jeli su iste količine hrane, a nakon tri mjeseca oni koji su pili grejp udebljali su se za oko 20 posto manje.

Osim toga, znanstvenici su utvrdili da oni imaju stabilnije i niže ukupne vrijednosti šećera u krvi, pa sok od grejpa služi i kao prevencija od dijabetesa.

Dva lica grejpa: Pun vitamina C i vlakana, ali povećava razinu estrogena

Posjeti missZDRAVA.hr