7 najboljih ljetnih recepata
1. Rižoto sa škampima
Rižoto sa škampima idealan je ljetni obrok. Ako ne znaš što bi se moglo svidjeti tvojim gostima za večeru, uvijek se možeš pouzdati u ovakav klasičan recept. Za dobar rižoto važan je dobar temeljac i da riža ostane "al dente". Kako pripremiti rižoto sa škampima saznaj ovdje...
2. Orada s ljetnim povrćem
Ukusna orada s povrćem odličan je izbor za vruće dane jer se priprema brzo i jednostavno. Ovo bojama šareno jelo iznenadit će te eksplozijom nježnih ljetnih okusa! Kako pripremiti oradu s ljetnim povrćem saznaj ovdje...
3. Osvježavajuća ljetna salata
Dimljeni tofu, naranče, crveno zelje i koromač sjajna su mješavina za brzu, zdravu i maštovitu salatu. Jednostavno umiješaj komadiće svježeg povrća, dimljenog ili prženog tofua i prelij laganim i zdravim dressingom od limunova soka, maslinovog ulja i morske soli. Kako pripremiti osvježavajuću ljetnu salatu saznaj ovdje...
4. Mrkači na salatu
Za predjelo ili lagani obrok pripremi salatu od mrkača - malih hobotnica s kuhanim krumpirom, začinima i maslinovim uljem. Posluži ju hladnu uz malo dobrog kruha i guštaj u slasnim mediteranskim okusima. Kako pripremiti salatu od mrkača pročitaj ovdje...
5. Lagana pizza s matovilcem
I pizza može biti lagano jelo. Na žalost, s obzirom na česte loše pripreme sa nekvalitetnim sirevima i salamama, uvriježeno je mišljenje da je pizza – fast food hrana. No pizza može biti puno više od toga - ukusan, brz, lagan i zdrav obrok. Umjesto uobičajene kombinacije sira i salame, isprobaj laganu pizzu s tijestom od integralnog brašna, mozzarellom, ličkim škripavcem i svježim matovilcem. Kako pripremiti laganu pizzu s matovilce saznaj ovdje...
6. Lagana krema od jabuka
Za razliku od kolača, keksa i drugih deserata s brašnom, koji su često teški, puni šećera, masnoća i drugih rafiniranih sastojaka, kreme su osvježavajuće i lagane za probavljanje, a zadovoljit će tvoju želju za slatkim. Kako pripremiti laganu kremu o jabuka saznaj ovdje...
7. Dinja sa zobenim vrhnjem i keksima
Slastice od voća, posebice onoga sezonskoga, kao što su trešnje, višnje, marelice, borovnice i dinje, zbog svog blagog slatkastog okusa ljeti ti mogu biti izvrsno osvježenje. Masnoće se u ljetnim slasticama koriste u malim količinama pa su orašasti plodovi kvalitetan izvor esencijalnih masnih kiselina. Kako pripremiti dinju sa zobenim vrhnjem i keksima pročitaj ovdje...