4 vježbe s bučicama koje će ti oblikovati trbušnjake kao nijedne prije

Guliver Shutterstock
"Jedan od način na koji možeš unaprijediti svoj trening je dodavanje utega, zbog čega sam dizajnirala vježbe od četiri poteza, osmišljene tako da učvrste trup", kaže Autumn Calabrese, trenerica slavnih i autorica nekoliko nutricionističkih programa među kojima su "21 day Fix" i kuharice "Fixate".
Vidi originalni članak

Calabrese tvrdi da uvođenjem bučica u svoju rutinu vježbanja možeš postići čudo za trbušnjake. "Ovaj set vježbi pomogao je jednoj mojoj klijentici da transformira svoje tijelo i izgradi vidljiv, isklesan trbuh. Najbolje od svega što je za tu transformaciju dovoljno par minuta dnevno."

  • Vrijeme: 4 minute
  • Oprema: Lagane utezi (započni s 5 kilograma), prostirka
  • Dobro za: Trbušnjake
  • Upute: izvodi svaku vježbu 30 sekundi i zatim odmah prijeđi na sljedeću. Nakon što napraviš sve četiri vježbe, napravi još jedan krug.

Vježba: Škarice s nogama odignutim od tla

Kako: Lezi ravno na leđa s bučicama u rukama, podignutim iznad glave. Ruke podigni prema naprijed, istovremeno podižući noge i radeći škarice. Približavaj ruke i noge dok se gotovo ne dodirnu, a zatim se vrati u početni položaj. U 30 sekundi napravi pokreta koliko možeš i zatim pređi na sljedeću vježbu.

vježbe za trbuh Male i velike škarice koje će 'odrezati' muffin top

Obaranje nogu na jednu stranu

Kako: Lezi na tlo s jednom bučicom u obje ruke. Podigni noge uspravno da čine kut od 90 stupnjeva. Zatim savij koljena i polako ih spusti na lijevu stranu dok nisu nekoliko centimetara od tla. Pauziraj, a zatim aktiviraj trup kako bi ih vratila u centar. Ponovi s druge strane. U 30 sekundi napravi pokreta koliko možeš i zatim pređi na sljedeću vježbu.

vježbaj s nama Trbušnjaci u "L" pozi za čelični trbuh

Zaokret s bučicom

Kako: Sjedni sa savijenim koljenima i petama pritisnutim o tlo. Gornji dio tijela drži uspravno, aktiviraj trbušnjake tako da pupak držiš uvučenim. Drži jednu bučicu s obje ruke ispružene ispred tijela. Prebaci težinu u lijevu ruku, desnom se lagano nasloni na leđa, stisni trbuh, savij trup ulijevo i lagano dodirni stražnji ugao prostirke. Vrati se na početak. Prebaci bučicu u drugu ruku, a zatim ponovi pokret s drugom rukom. U 30 sekundi napravi pokreta koliko možeš i zatim pređi na sljedeću vježbu.

Vježbe za core Naša novinarka testira: Rotirajući ruski trbušnjaci za uži struk

Dizanje kukova

Kako: Lezi na lijevu stranu tijela i osloni se na lakat. Drži bučicu u desnoj ruci nježno je oslanjajući o desni bok. Ispruženih i priljubljenih nogu podigni bokove. Polako spusti kukove dolje, a zatim stisni mišiće kako bi se ponovno pridigla gore. Ponovi s drugom stranom tijela.

 

Posjeti missZDRAVA.hr