3 mjeseca pratili smo kako Maria usvaja zdrave navike, evo kakve je rezultate ostvarila

Emica Elvedji/PIXSELL
Nakon tri mjeseca redovitih treninga i promjene režima prehrane, posjeli smo Mariju Mesarić, kandidatkinju projekta Let's Get Fit! koja se prepustila u ruke naših stručnjaka i ispitali je koje je zdrave navike usvojila, planira li ih i dalje provoditi, što joj je najteže palo, je li zadovoljna postignutim rezultatima i koje je to pozitivne promjene na sebi primijetila
Vidi originalni članak

27-godišnja Zagrepčanka Maria Mesarić je jedna od tri kandidatkinje kojima smo početkom travnja odlučili ispuniti želju i vratiti ih u top formu do ljeta. U suradnji s PIK Vrbovec pokrenuli smo projekt Let's Get Fit! kako bi kandidatkinjama, ali i svim čitateljicama missZdrave pomogli da izravno uz stručnu pomoć naših Zdravolovaca usvoje zdrave navike te opremljene stručnim savjetima liječnika, trenera, psihoterapeuta i nutricionista počnu na pravi način brinuti za svoje tijelo, a tako i cijeli svoj život. 

Kada smo tek započeli s izazovom, Maria je bila svjesna da neće biti lako, no istovremeno je bila odlučna u tome da poradi na svome tijelu i, što je najvažnije, zdravlju. Usvajanje zdravih i pozitivnih navika koje će dugoročno utjecati na njeno tijelo bio je Marijin osnovni cilj zbog kojeg je odlučila sudjelovati u projektu Let's Get Fit!.

Maria je visoka 165 cm i na početku projekta imala je 67 kilograma, no od gubitka pokojeg kilograma, važnije joj je bilo povratiti fleksibilnost koju je izgubila tijekom protekle tri godine pandemije. Projekt se polako bliži kraju pa smo odlučili provjeriti kako se Maria snašla u tromjesečnom izazovu tijekom kojeg je iz temelja promijenila svoju prehranu prema smjernicama nutricionistice i Zdravolovke Sandre Krstev Barać te uključila tjelovježbu u svoju svakodnevicu uz pomoć stručnog vodstva trenera iz teretane OrlandoFit i SpeedFit studija u kojem je odrađivala EMS treninge - novi oblik treninga cijelog tijela koji je napravio transformaciju u svijetu fitnessa.

U razgovoru s Marijom doznali smo kako joj je cijelo ovo iskustvo donijelo niz pozitivnih promjena - više se kreće, redovito vježba, vozi bicikl, prehrana joj je sada uravnotežena, a obroci kvalitetni i pametno raspoređeni.

Osim usvojenih zravih navika, vidi se napredak i u fizičkom izgledu. Mjerenja pokazuju da se u Marijinom slučaju promijenio omjer mišićne mase i masnog tkiva, a Maria priznaje da se sada osjeća bolje u svome tijelu, fleksibilnije i zdravije. 

Priznaje kako joj je najteže u cijelom ovom procesu bilo stvoriti naviku vježbanja, no iz ove pozicije slobodno može reći da je redovita tjelovježba postala njena svakodnevica i da bez nje više ne može. Nešto lakše je bilo usvojiti novi način prehrane jer su recepti, kako kaže Maria, bili ukusni.

U dogovoru s trenerom iz teretane OrlandoFit već je osmislila plan za nastavak zdravog načina života i održavanje nove forme, a primarni cilj joj je nastaviti odrađivati tri treninga tjedno, kao i pripremati dosadašnje zdrave recepte koji su joj pomogli u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Posjeti missZDRAVA.hr