Pripravak protiv zatvora i tinktura za jačanje kose

Goran Kovacic (PIXSELL)
Orasi, lješnjaci, klinčić, cimet, anis, smokve što više uživaš u ovim namirnicama, bit ćeš zdravija. Istraživanja pokazuju da ljudi koji jedu šaku orašastih plodova na dan smanjuju vjerojatnost da im se razviju bolesti srca, krvnih žila ili karcinom, a višestruko se povećava sposobnost pamćenja.
Vidi originalni članak

Protiv zatvora - isijeci tri do četiri suhe smokve i tri do četiri suhe šljive te sve prelij s 200 g vode i ostavi da odstoji tijekom noći. Ujutro ocijedi i popij, a plodove pojedi.

Mučnina signalizira odbijanje nečeg što ne želimo i zato teško pada na želudac Signali koje ti šalje probava

Klinčić za vitkost - pomiješaj po 30 grama klinčića, cimeta i đumbira. Svako jutro, pola sata prije obroka, uzmi pola žličice ove mješavine razmućene u 1 do 2 dl vode i po želji zaslađeno s medom. Ne smije se piti dulje od mjesec dana.

Tijelo zna 5 znakova da tvom tijelu odgovara težina koju imaš i da se bespotrebno mučiš s dijetama

Protiv kašlja i grlobolje - veliku šalicu oguljenog đumbira, dvije šalice šećera i dvije šalice vode stavi kuhati na laganu vatru. Kuhaj 15 do 20 minuta i potom ostavi da se sirup dobro ohladi. U ohlađeni sirup dodaj sok limete. Procijedi kroz gazu i ulij u sterilnu bocu. Ako želiš malo gušću konzistenciju sirupa, kuhaj ga malo dulje od preporučenog vremena. Uzimaj na žlicu ili razrijeđeno s vodom.

Zdravlje Zbog čega se javlja suhi kašalj i što učiniti kada ne prestaje?

Tinktura za jačanje kose - samelji 10 žlica orahovih jezgri i stavi u 1 litru alkohola (96%). Bocu s mješavinom dobro zatvori i ostavi da stoji na toplome mjestu 2 tjedna. Dobivenom tekućinom svaku večer masiraj kožu glave, zatim operi kosu i osuši.

toplo ricinusovo ulje Tri prirodna sastojka od kojih kosa brže raste

Posjeti missZDRAVA.hr