Jordan Peterson, Žižekov rival i autor knjige '12 pravila za život', završio na odvikavanju

Facebook/Dr Jordan B Peterson
Jordan Peterson, kanadski klinički psiholog i profesor na Sveučilištu u Torontu, prijavio se na rehabilitaciju u New Yorku, otkrila je njegova kći.
Vidi originalni članak

Autor "12 pravila za život" potražio je pomoć u odvikavanju s lijeka protiv tjeskobe - klonazepama, rekla je njegova kćerka Michaila Peterson u videu koji je u četvrtak, 19. rujna objavljen na njenom kanalu na YouTubeu. "Nikada nisam vidjela svojega oca takvog", rekla je 27-godišnjakinja u videu od osam i pol minuta. 

Jordan Peterson (57) počeo je uzimati navedene lijekove kako bi se nosio sa stresom zbog tumora od kojega je oboljela njegova supruga, Tammy Roberts početkom ove godine, rekla je njegova kćer.

Peterson je međunarodnu slavu stekao na YouTube kanalu te zbog svojih oštrih kritika političke korektnosti i identitetske politike ljevice. 

Kontroverzni profesor Sveučilišta u Torontu otvoren je bio i oko svojih prethodnih borbi s depresijom, s kojom se bori još od svojih tinejdžerskih godina.

Petersonova knjiga "12 pravila za život" je na prošlogodišnjem Interliberu bila najprodavanija knjiga. U travnju ove godine održao se "dvoboj u Torontu" između Petersona i Slavoja Žižeka. Ulaznice za razgovor između konzervativnog psihologa i ljevičarskog filozofa bile su rasprodane.

Pad ili pojačanje interesa za seks Simptomi depresije kod muškaraca drugačiji su nego kod žena

Kako prepoznati depresiju? Sedam simptoma koji mogu biti znak da si u depresiji

Posjeti missZDRAVA.hr