6 najčitanijih članaka na missZDRAVOJ 2023. godine

Guliver/Shutterstock
Prošle godine na missZDRAVOJ imali ste priliku čitati razne zdravstvene teme, donosili smo vam trendove iz fitnessa i nutricionizma, informirali vas o klimatskim i ekološkim zbivanjima, a za razonodu smo vam pripremali različite horoskope. Ovih šest članaka privuklo je najviše čitatelja.
Vidi originalni članak

Pet razloga zašto vagina svrbi, a nije gljivična infekcija, članak je s najvećim brojem klikova prošle godine. Iako su vaginalne infekcije najčešći uzrok svrbeža, osobito gljivične postoje i drugi razlozi. Koji su sve mogući uzroci vaginalnog svrbeža prisjetite se u članku.

Ne treba ih ignorirati Pet razloga zašto vagina svrbi, a nije gljivična infekcija

Medicinska dijeta: Za tri tjedna 10 kilograma manje, na drugom je mjestu po broju klikova. Ovu dijetu još zovu bolnička dijeta, dijeta s kuhanim jajima i dijeta s narančama i jajima. Koncept medicinske dijete nastao je 70-ih godina, a temelji se na popularnoj knjizi "The Complete Scarsdale Medical Diet" dr. Hermana Tarnowera kardiologa iz SAD-a. Medicinska dijeta bazira se na unosu samo 1000 kalorija dnevno bez obzira na spol, težinu ili razinu aktivnosti. Tako radikalno smanjene unosa dnevnog broja kalorija dovodi do brzog gubitka kilograma.

Vodič prehrane za dijetu Medicinska dijeta: Za tri tjedna 10 kilogram manje

Od veličine do boje: Kako se penis mijenja s godinama, treći je najčitaniji članak 2023. godine missZDRAVE. Kao i ostali dijelovi tijela, penis s godinama mijenja izgled i funkcionalnost. Glavna promjena koja se događa je opadanje razine testosterona kako ulazite u četrdesete. Testosteron je u pubertetu osigurao rast penisa, a kroz godine je pogonio seksualni nagon. Opadanje razine testosterona u kombinaciji s ostalim faktorima starenja uzrokuje promjenu veličine, oblika, ali i funkcionalnosti muškog spolnog organa.

Normalan dio starenja Od veličine do boje: Kako se penis mijenja s godinama

Ovo su najneuredniji horoskopski znakovi, jeste li među njima? Ako ste zaboravili otkrijte koji su to znakovi i zašto su zaslužili ovu neslavnu titulu.

kreativni nered Ovo su najneuredniji horoskopski znakovi, jeste li među njima?

Povišen kreatinin u krvi: Zašto se pojavljuje i što znači? Kad dobiju nalaze krvi, mnogi ih pokušavaju protumačiti, a odgovore na pitanja: što je kreatinin, što znači kada je kreatinin u krvi visok, a što kada je nizak i koje su referentne vrijednosti, kako se rade pretrage kreatinina iz krvi i urina te kako stabilizirati njegove vrijednosti su pronašli na missZDRAVOJ sudeći po broju klikova.

vrijednosti se dobivaju iz testova krvi i urina Povišen kreatinin u krvi: Zašto se pojavljuje i što znači?

8 namirnica uz koje ćete redovito ići na WC, šesto mjesto zauzeo je članak naše kolumnistice Sandre Krstev Barać, mag. nutricionizma, IFMCP. Krstev Barać je objasnila kako je za redovitu stolicu svakodnevno prehranom potrebno unijeti barem 25 g vlakana, a istraživanja nam pokazuju da tipična zapadnjačka prehrana osigurava prosječno 15 g vlakana. Otkrila je kojim namirnicama povećati unos vlakana.

 

Kokice sadrže puno vlakana 8 namirnica uz koje ćete redovito ići na WC

Posjeti missZDRAVA.hr