Prednosti i nedostatci seksa u vodi, dobro je znati

shutterstock Seks u moru
Seks u moru čini se privlačnim, zar ne? Postoji toliko vrućih, kultnih filmskih scena koje uključuju seks u vodi i momentalno nam zagolicaju maštu.
Vidi originalni članak

"Seks u vodi je svakako nešto što ne trebaš prekrižiti sa svog popisa seksualnih želja, iako u stvarnosti ne ide sve tako glatko kao na filmu, a može biti i pomalo rizično za zdravlje", kaže seksualna terapeutkinja Debra Laino. Velika je prednost, kaže Laino, potisak koji voda daje. To omogućuje tebi i tvom partneru da isprobate različite poze koji bi možda bilo nezgodno izvoditi na suhom. 

"Seks u vodi također može biti malo rizičan, ako je na javnom mjestu, a zasigurno može uzbuditi i zakuhati rutinu, čak i ako se radi samo o zajedničkom kupanju", kaže Laino. A promjena rutine i isprobavanje novih stvari vašu vezu mogu učiniti dubljom, dodaje ona. Naravno, seks u vodi malo je drugačiji od seksa ispod plahti i može iziskivati vješto manevriranja kako bi bio što ugodniji.

Zajednički orgazam: Uz ovih 6 savjeta istovremeno do vrhunca

"Ako ste u kadi, bazenu ili hidromasažnoj kadi, svakako se oslonite na nešto kako se ne biste potopili ili izgubili ravnotežu", kaže Laino. "Također ćete htjeti započeti s puno predigre, budući da se vlažnost obično gubi u vodi. Uvijek preporučujem da sjednete na svog partnera, polako uzdižete i puno ljubite kako bi uzbuđenje ostalo visoko", kaže Laino.

Intima Iz muškog kuta: Koliko je seks važan u vezi?

Ipak, spolni odnos u vodi može zadati rizik od nekoliko različitih infekcija. Postoji nekoliko potencijalnih problema kojih bi trebala biti svjesna.

Nećeš biti toliko vlažna

Čini se da bi voda bila sjajan lubrikant - uostalom, mokra je. Ali to zapravo nije tako: "Voda uopće nije dobar lubrikant", kaže Jessica Shepherd, medicinska sestra sa sveučilišta Baylor. Također može isprati prirodno mazivo koje tijelo stvara i isušiti rodnicu, kaže ona. Kao rezultat toga, bit će teže zadržati vlažnost tijekom seksa u vodi.

Suhoća će dovesti do "vaginalnih suza"

Taj nedostatak podmazivanja može predstavljati problem, a može dovesti i do povećanog trenja u rodnici, kaže dr. Shepherd. I ne govorimo o dobroj vrsti trenja. Imaj i ovo na umu: ako tvoj partner nosi kondom, veće trenje povećava vjerojatnost da će se rastrgati, kaže ona.

5 najboljih seks poza za postizanje vrhunskog orgazma!

Mogla bi dobiti infekciju

Sjećaš se svih onih bakterija koje žive u vodi? Pa, mogu se zavući u mokraćnu cijev tijekom seksa, povećavajući rizik od razvoja infekcije mokraćnog sustava (UTI), kaže dr. Wider. Odatle, bakterija se može provući kroz mokraćnu cijev do mokraćnog mjehura, gdje može rasti i uzrokovati infekciju urinarnog trakta. A to može dovesti do svih vrsta neugodnih simptoma, poput boli i peckanja tijekom mokrenja, osjećaja kao da moraš neprestance mokriti, pa čak i krvi u mokrenju, navodi američki ured za žensko zdravlje. Profesionalni savjet, dr. Shepherd: Uvijek mokri nakon spolnog odnosa kako bi pokušala isprati bakterije.

Može se povećati rizik od gljivične infekcije

Ovo postaje sve "bolje i bolje", zar ne? Spolni odnosi u vodi mogu povećati rizik od gljivične infekcije, a klor može iritirati rodnicu i poremetiti osjetljivi pH rodnice. Ako se pH poremeti, to može probuditi prekomjerni rast gljivica, što dovodi do infekcije, kaže dr. Shepherd. A to može uzrokovati vaginalni svrbež, bol tijekom seksa i nenormalan iscjedak, prema CDC-u.

Postoji veći rizik od spolno prenosivih infekcija

Žao nam je, ali voda, nažalost, nema čarobna svojstva spolno prenosivih infekcija. S obzirom na to da je pomalo nezgodno koristiti zaštitu pod vodom, a posebno je teško pravilno je koristiti, ovo je prilično problematično. Još jedna važna stvar koju treba imati na umu, prema doktoru Wideru: Trenje zbog seksa može uzrokovati gore spomenute vaginalne suze - a to također može povećati rizik od zaraze SPI (spolno prenosivih infekcija). 

seks u dugoj vezi Stručnjaci otkrivaju: Koliko je seksa "zdravo" u svakoj fazi veze

Još uvijek možeš zatrudnjeti

Ako se dogodi da netko ejakulira u bazenu ili drugoj vodenoj površini u kojoj plivaš, nećeš ostati trudna, kaže dr. Wider (to je samo urbana legenda). Ali, ako imaš penetrativni seks i partner ejakulira u tebe, onda, možeš zatrudnjeti. "Začeće se i dalje može dogoditi tijekom spolnog odnosa u vodi, zato ga nemoj smatrati oblikom kontracepcije", kaže dr. Shepherd.

Podvodni seks nije baš sterilan

Postoji šansa da u vodi možeš pokupiti neke prilično jake bakterije, uključujući E. coli i salmonelu. Bilo gdje da plivaš, od bazena i vrućih terma s neprikladnom razinom pH, do rijeka, jezera, oceana - možda nije najčišće mjesto za potpuno razgolićavanje i seks. "Postoji šansa da penis potisne bakterije ili druge klice u vaginalni kanal", kaže dr. Wider.

Ako je seks u vodi iznimka, a ne pravilo ne bi trebalo biti štete za zdravlje, zato ne brini ako želiš to isprobati. Samo imaj na umu prije nego što se prepustiš strastima da postoje neki rizici.

Posjeti missZDRAVA.hr