"Nakon opake dijagnoze postala sam učiteljica gole joge"

instagram Učiteljica gole joge Doria Gani iz Londona, vježbom se bavi već dvanaest godina otkako se bori s rakom vrata maternice
Učiteljica gole joge Doria Gani iz Londona, vježbom se bavi već dvanaest godina otkako se bori s rakom vrata maternice. No, tek je 2015. prihvatila podučavanje gole joge i zamolila fotografa da je slika golu dok izvodi poze, osjećajući se potpuno bez srama.
Vidi originalni članak

Sada Doria (44) pomaže drugima da prihvate svoja tijela i zavole svoje nepravilnosti, baš kao što se ona pomirila s ožiljkom carskog reza na stidnoj kosti koji je ostao nakon operacije raka i činjenicom da nikada neće moći imati djecu. "Dok su 16 muškaraca i žena svih oblika i veličina tijela goli preda mnom radili pozu psa okrenutog prema dolje, osjećala sam se neizmjerno ponosno. Kao gola učiteljica joge živim svoj san, pomažući drugima da prihvate svoja tijela. Odrastajući u Toskani u Italiji, dugo sam se borila sa samopouzdanjem. Kao tinejdžerica imala sam nešto više od 44 kilograma, ali nikada se nisam osjećala dovoljno vitko za svojih 157 centimetara. Kad sam imala 25 ​​godina, razvila sam bulimiju i spustila se na nezdravih 38 kilograma i premda sam se srećom oporavila nakon godinu dana, još uvijek sam imala negativne misli o svom tijelu", povjerila se Doria za The Sun.

Godine 2005., u dobi od 29 godina, došla je u London kako bi usavršila engleski jezik, zaposlivši se u maloprodaji u Covent Gardenu. Zavoljela je London i na kraju ostala, ali četiri godine kasnije svijet joj se poljuljao primijetivši da krvari nakon seksa s tadašnjim partnerom..

Powered by embedinstagramfeed de &

Doria je jogom pobijedila demone vlastitog tijela nakon što joj je dijagnosticiran rak vrata maternice u 3. fazi

„Test uzorka i biopsija otkrili su najgoru moguću vijest: imala sam rak vrata maternice u 3. fazi. U svibnju 2009. operirana sam, nakon čega je uslijedila kemoterapija i radioterapija, što me gurnulo u ranu menopauzu. Najviše me rastužilo to što nikada neću moći imati djecu. Osjećala sam slabost mjesecima nakon liječenja pa sam jednog dana otišla na tečaj joge koji je održavao Macmillan Support for Cancer. Nikad prije nisam osjetila tako nešto i bilo mi je dobro ponovno se povezati s tijelom. Nakon tri sata osjećala sam se sretnije i jače i uskoro sam išla svaki dan. Od moje operacije ostao mi je ožiljak carskog reza na stidnoj kosti, ali joga mi je pomogla da ga prihvatim", otkrila je Doria.

"I učitelji joge obolijevaju od raka. Voljela bih da sam ovo znala ranije"

Toliko je voljela jogu da je u ožujku 2014. uzela šest tjedana odmora od posla da bi se školovala za učiteljicu joge u Indiji. Godinu dana kasnije otišla je na Burning Man Festival u Nevadi, gdje je opće prihvaćena golotinja. Jednog jutra vidjela je manekenku kako gola pozira ispod ogromne skulpture. Toliko joj se svidio prizor da je sama odlučila isprobati i osloboditi se predrasuda.

Powered by embedinstagramfeed de & How to enable cookies

“Skidajući se, prišla sam tipu s kamerom i zamolila ga da me slika. Isprva kad sam počela raditi joga poze, bila sam nervozna,  no uspjela sam se koncentrirati na svoje disanje. Bilo je nevjerojatno, osjećala sam se potpuno bez srama. Kad sam se vratila u London, htjela sam podijeliti osjećaj oslobođenja podučavajući golu jogu, a u travnju 2016. godine počela sam izvoditi individualne satove. Učila sam uglavnom naturiste i klijente koji su se oporavljali od raka. Međutim, kad me jedan tip pitao: ‘Hoćeš li me dodirnuti tijekom vježbanja?’ Prekipjelo mi je pa odbijam klijente poput njega", rekla je Doria.

joga uz pivo 'Joga uz pivo' postaje svjetski trend - otkrivamo zašto!

 

Gola se joga spominje u starogrčkim tekstovima i u tisućama godina starim hinduističkim spisima

“Sve sam rasporedila u polukrug tako da su svi okrenuti prema meni, a ne jedni prema drugima, i upozorila sam ih da buljenje i kritika nisu dopušteni. Ako bih trebala ispraviti držanje učenika, razgovarala bih s njima, ali ih ne bih dodirivala, kako bi im bilo što ugodnije. Najčešće pitanje koje dobivam od muškaraca je: ‘Što ako dobijem erekciju?’ To se može dogoditi, ali jednako tako i ubrzo nestaje. Često studenti dolaze na moje satove tihi i nervozni, ali kad odu svi razgovaraju i smješkaju se. Jedna je od mojih učenica u prošlosti bio silovana i patila je od depresije. Smatram da su moji satovi zaista korisni i da su sigurno mjesto za nju da bude gola s drugim muškarcima i ženama. Gola joga za nju je ljekovita i kaže da joj je pomogla da prihvati svoje tijelo", istaknula je Doria.

Powered by embedinstagramfeed & Embed twitter feed

U međuvremenu, stigla je toliko daleko od nesretnih dana bulimije. Joga joj je omogućila da se oslobodi prošlosti i ostane mentalno i fizički u formi. "Pomagati drugima da vole i prihvate svoja tijela postalo je moje životno djelo", zaključila je Doria.

joga sa psima I slavni prate novi trend u svijetu - jogu sa psima

Posjeti missZDRAVA.hr