Znakovi koji otkrivaju da između vas može biti i nešto više osim prijateljstva

Thinkstock
Ako joj ne želiš biti samo prijatelj možda to možeš promijeniti, ali moraš brzo djelovati. Za početak, provjeri kako te ona doživljava. Pročitaj znakove prema kojima možeš gotovo odmah razaznati kakvi su njeni planovi i imaš li šansu iz prijateljske ladice prijeći u ljubavničku.
Vidi originalni članak

Kad se muškarcu svidi djevojka, on joj želi naklonost pokazati i u postelji. I to brzo. Djevojka u pravilu želi to isto, samo malo sporije od njega. Ali, zato postoje znakovi prema kojima muškarac može gotovo odmah razaznati kakvi su njeni planovi i priželjkivanja.

Zbog činjenice da su muškarci na prvu loptu, žene mogu znatno lakše doći do seksa. Zamalo bilo kada i bilo gdje. Ali, žene to ne žele bilo kada, bilo gdje i pogotovo ne bilo s kim. Kod većine njih, seks je povezan s osjećajima, koje se muški rijetko trude razumjeti.

prijateljstvo nova akropola Prijatelji su braća i sestre koje sami biramo

Žene su opreznije!

Budući da su dečki ti koji više opsjedaju cure nego obrnuto, one su opreznije. Rijetko će odmah pasti na udvarača, osim ako nije dvojnik Justina Timberlakea, a mnoge će nasrtljivce odmah otpisati. Ostale će svrstati u čekaonicu zvanu "ladica za prijatelje". Većina će se i zadržati u prijateljskoj ladici ili će iz nje izaći kroz stražnja vrata, kad uoče da im je napredak nemoguć.

Dok je ženi muški prijatelj veliki dobitak u životu, kao izvor zaštite, razumnih savjeta, čašćenja i pomoći pri sitnim kućnim poslovima, muškarci su s takvom ulogom manje sretni – iako je mnogi prihvaćaju, u nedostatku bolje opcije.

Ako se ne želiš pomiriti s mjestom u prijateljskoj zoni, ili čekaj da se vaš odnos počne raspletati povoljno kao u romantičnim komedijama, ili primijeni par provjerenih trikova, koje donosimo u nastavku. Malo upozorenje: romantične komedije gotovo nikad nisu temeljene na stvarnim događajima.

Psiha i seks Što se o tvojoj osobnosti može reći, ako si prijateljica s bivšim?

Provjereni trikovi

Kao prvo, ne budi prema njoj previše uslužan, jer malo koja žena osjeća erotsku privlačnost prema papučaru. Ne prihvaćaj svaki njen poziv ili molbu (ali nemoj je odbiti ako se radi o nečemu važnom). Ponekad je pusti da čeka dan-dva na tvoj odgovor.

Budi nepredvidiv i izazovan. Povremeno je drži u neizvjesnosti. Neka pomisli da te ne drži u šaci i neka posumnja da ćeš svoju pažnju pokloniti drugoj više nego njoj.

Izađi s drugom djevojkom. Pitaj je za mišljenje o njoj ili o drugima koje ti se sviđaju. Traži od nje savjet kako najlakše pristupiti dopadljivoj curi. Ovi će je postupci ili učiniti ljubomornom ili će te nastaviti tretirati kao prijatelja. Bar ćeš znati na čemu si.

Reci joj da ti je najbolja prijateljica, da si sretan što se tako dobro razumijete i da ničim ne bi želio ugroziti vaše prijateljstvo. Ovo izvrtanje uloga često kod djevojke izaziva vruću reakciju, jer je ona dosad bila uvjerena da je predmet tvoje žudnje, iako si se dosad ponašao samo prijateljski.

Ove savjete primijeni samo ako želiš izaći iz njene prijateljske zone, u jednom ili drugom smjeru. Ako ti je ipak najviše stalo zadržati je uza sebe, pa makar kao prijateljicu, igraj na sigurno i budi joj uvijek na raspolaganju. Možda je to doista tvoj maksimum kod nje.

Ljubomora 7 znakova da je tvoja najbolja prijateljica ljubomorna na tebe

Kako te doživljava?

Kako ćeš prepoznati da te doživljava kao prijatelja? Dakako, osim po otvorenoj izjavi da si joj "najbolji prijatelj"? Obrati pažnju na ove znakove:

  • Kaže ti da s tobom može o svemu razgovarati.
  • Priznaje da je ti najbolje razumiješ.
  • Tepa ti da si drag momak.
  • Uspoređuje te s bratom (kojeg ima ili nema, svejedno).
  • Veli da ništa ne smije ugroziti vaše prijateljstvo.
  • Žali se na teškoće koje ima s drugim muškarcima.
  • Priča o muškarcima koji joj se sviđaju.
Posjeti missZDRAVA.hr