Trener Dalibor Petrinić otkriva: Zdrave palačinke koje su dobre za tvoju probavu

Guliver/Shutterstock
Vrlo su rijetke osobe koje ne vole palačinke, ali nažalost klasične palačinke su najgori mogući izbor za probavu jer se uglavnom rade od bijelog pšeničnog brašna i homogeniziranog i pasteriziranog mlijeka.
Vidi originalni članak

Ovo je puno zdravija varijanta palačinki koje možeš jesti i više puta tjedno, ako ih ne mažeš Nutellom naravno.

Sastojci:

  • 150 gr zobenog brašna (ili jednostavno samelji zobene pahuljice u mlincu za kavu) ili prosenog ili heljdinog brašna
  • 2 domaća jaja
  • 2,5 dcl mineralne vode
  • 2,5 dcl obične vode
  • vanilin ili šećer s aromom limuna
  • žličica cimeta
  • pola žličice praška za pecivo

palačinke Palačinke koje možete jesti i ako ste na proteinskoj dijeti

palačinke Palačinke od zobenih pahuljica i sira sa svježim voćem

Priprema:

Istuci dobro jaja u posudi i dodaj cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodaj i pomalo zobeno brašno neprestano miješajući, pa dodaj malo mineralne i obične vode i tako naizmjenično dok ne istreseš sve brašno i svu mineralnu vodu. Dobro izmiješaj i pusti smjesu 15 minuta da odstoji.

Zagrij tavu na srednje jakoj vatri, dodaj malo kokosovog ulja i prije pečenja još jednom dobro promiješaj smjesu i peci kao normalne palačinke. Za premaz koristi domaći džem sa što više voća i što manje šećera ili domaću Nutellu. Izbjegavaj kupovne marmelade koje imaju minimalan postotak voća, Lino lade i ostale namaze pune šećera.

Dobar tek ti želim!

Vaš Dalibor

Posjeti missZDRAVA.hr