Top 7 prednosti doručka
Bolje pamćenje i razumijevanje
Doručak pridonosi osjećaju sitosti tijekom dana te je dokazano da osigurava esencijalne hranjive tvari središnjem živčanom sustavu. Također utječe na učinkovitost kognitivnih procesa pa je njegov izostanak povezan sa slabijim intelektualnim sposobnostima, a ujedno vodi i slabijoj tjelesnoj izdržljivosti.
Ovaj prvi obrok u danu je osobito važan jer omogućuje bolje pamćenje, koncentraciju, pažnju, razumijevanje tijekom čitanja i slušanja.
Prevencija bolesti
Osjećaju sitosti najviše pridonose složeni ugljikohidrati porijeklom iz žitarica, prehrambena vlakna i mliječni proizvodi bogati bjelančevinama.
Brojne zdravstvene studije su dokazale da integralne žitarice kao jedan od najčešćih oblika doručka mogu smanjiti rizik od pretilosti i određenih oblika karcinoma. Voće ili voćni sok uz doručak odlično prijaju kada ga dodamo žitaricama. Sto posto prirodni voćni sok, baš poput voća, osigurava mnoštvo vitamina, minerala i antioksidativnih fitokemikalija, a pritom se osobito ističu sadržajem vitamina C, folne kiseline i kalija.
Više o tome zašto je doručak najvažniji obrok u danu možeš potražiti u brošuri. Brošuru preuzmi ovdje.