Veganski sladoled za doručak

Više od 80 recepata za sladolede na štapiću, instant-sladolede, sladoledne torte, ledene lizalice, sladoledne kreme, kremaste ledene napitke, sladoledne kolačiće, razne preljeve s isključivo zdravim, cjelovitim sastojcima: bez rafiniranih šećera, bez mliječnih proizvoda, bez glutena, naći ćeš u knjizi "Veganski sladoled", Virpi Mikkonen i Tuulie Talvo, objavljene u izdanju Planetopije
Vidi originalni članak

Sastojci za 6 osoba:

  • 1 šalica (240 ml) miješanog svježeg voća
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice (480 ml) kokosovog ili drugog biljnog jogurta
  • 1 šalica (120 do 240 ml) domaće granole

Priprema:

  • Nareži voće (osim sitnog bobičastog) na komadiće. Umiješaj žlicom ekstrakt vanilije u jogurt. U kalupe stavljaj naizmjence slojeve voća i kokosovog jogurta i na kraju ostavi malo mjesta za granolu. Granolu rasporedi ravnomjerno u kalupe, lagano utisni pa umetni štapiće. Stavi kalupe u zamrzivač na 4 do 6 sati, dok se ne stisne. Uroni kalupe nakratko u vruću vodu pa izvucite sladolede. Posluži i uživaj.
Posjeti missZDRAVA.hr