Svjetski dan sladoleda: Tri nova razloga za uživanje u sladoledu

Ukoliko konzumiraš sladoled u umjerenim količinima, bez brige, možeš uživati u ovoj ljetnoj poslastici. Osim osvježenja i finog okusa, sladoled ima i određene druge prednosti.
Vidi originalni članak
1. Sladoled sadrži kalcij
 
Odrasloj osobi dnevno je potrebno oko 1000 miligrama kalcija, dok trudnice i djeca imaju povećanu potrebu za tim mineralom. Zbog mlijeka kao osnovnog i najvažnijeg sastojka, sladoled će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcija, već i vitamina A i B
 
2. Sladoled je manje kaloričan desert
 
Neke studije tvrde da kalcij uvjetno smanjuje kalorijsku vrijednost sladoleda koja iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama. To nikako ne znači da se uz njega mršavi, već samo da je "manji grijeh" u odnosu na druge deserte.
 
3. Sadrži vitamine i antioksidanse 
 
Voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svježeg voća može osigurati određeni unos vitamina, dok će oni od čokolade osigurati dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce i krvne žile i ojačava imunološki sustav.
 
Kao i kod drugih namirnica, potrebno je biti umjeren te voditi aktivan i zdrav način života. 
Posjeti missZDRAVA.hr