Savijača s koprivama i sirom kao doručak ili ukusan međuobrok
Iako ukusna i zdrava, kopriva se veoma rijetko pronalazi na našim jelovnicima. Stoga ti donosimo jedno odlično sezonsko jelo, spremno u nekoliko minuta, slasno i idealno za one koji vole slane zalogaje!
Sastojci:
- 1 kupovne kore za savijače (500 g)
- 350 g mlade koprive
- 3 jajeta
- 100 mL jogurta
- 500 g sira
- 2 žlice krušnih mrvica
- sol
Priprema:
- U dublji lonac stavi malo vode, dodaj sol i pričekaj da zakipi. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
- Mladu koprivu dobro operi, stavi u vrelu vodu i kuhaj oko 3 minute. Izvadi ju, prelij hladnom vodom kako bi prestao proces kuhanja i zatim ju nasjeckaj na sitne komadiće.
- Mikserom umuti jaja, dodaj jogurt, krušne mrvice, sir i koprivu. Dodaj malo ulja, dobro promiješaj i posoli zatim po ukusu.
- Pripremi kore. Uzmi dvije, preklopi ih i na njih zatim stavi 3 žlice dobivenog punjenja od koprive. Presavij stranice i zarolaj u štrudlu.
- Ponovi sve dok imaš smjese.
- Stavi u lim za pečenje u koji si prethodno stavila masni papir. Stavi peći u pećnicu i peci sve dok ne porumeni s gornje strane, između 20 i 30 minuta.
- Pričekaj da se malo ohladi, nareži i posluži toplo.
U slast!